Nejvýhodnější podnikatelské účty

Při podnikání je vždy velmi důležité mít dostatečně zajištěné fungující bankovní zázemí a kontrolovat tak svoje finance. Při investování, nákupu materiálu nebo normálním provozu podniku je nezbytná finanční služba v podobě podnikatelských účtů na které se zaměřuje celá řada finančních institucí. Díky velké konkurenci je na trhu nespočet firemních účtů  a každý má své specifika. Pojďme si projít dva nejdůležitějších a nejžádanějších pro malé a střední firmy

Podnikatelské konto

Účet je určen podnikatelům a drobným živnostníkům, které chtějí využívat výhodných podmínek konta jako několik výběrů a vkladů zdarma, příchozí platby zdarma a nebo velmi vyhledávaný bonus v podobě platební karty. ČSOB poskytuje v takovémto typu konta MasterCard Business Standard, pomocí které můžete provádět finanční operace v síti České pošty.

Další výhoda tohoto typu účtu je embosovaná bezkontaktní platební karta, která je pojištěná proti ztrátě, nebo krádeži. Samozřejmostí je také možnost konto přečerpat a v případě nouze se tak pohodlně dostat k finančním prostředkům, nezbytným pro úspěšné podnikání.

Velmi pozitivně hodnocené bývají také doplňkové služby k účtům. Internetové bankovnictví je už dneska standard, kdy má každý bezpečný přístup ke svému účtu a může tak pohodlně ze své kanceláře nebo domova kontrolovat a ovládat svůj účet.

Jestli že jste zaměstnaný podnikatel, který často komunikuje, podnikatelské konto ČSOB nabízí službu ČSOB linka 24, kdy můžete svůj účet ovládat dokonce přes svůj mobilní telefon.

Firemní konto

Pro ty podnikatel, kteří mají více partnerů v České republice a platební styk využívají spíše sporadicky je velkým pomocníkem Firemní konto.

Jedná s v podstatě o rozšíření Podnikatelského konta, kdy jsou k dispozici dokonce 2 platební karty, více výběrů a vkladů zdarma, přehled o veškerém dění pomocí sms zpráv je dnes už samozřejmostí.

Můžete si také vybrat, jakou formou vám budou posílány výpisy z účtu, jestli elektronicky, nebo poštou a podle frekvence plateb určit jak často, jestli každý týden nebo měsíc.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.