Páteční okénko – banky v ČR 1. díl (Komerční banka)

Páteční-investiční-okénkoKomerční banka a.s. je pravděpodobně nejznámější bankovní institucí v České republice. Její vznik se datuje na leden 1990, kdy vzešla vyčleněním ze Státní banky československé. Až do roku 2001 vlastnila ČR podíl v bance, který kompletně odprodala jedné z nejsilnějších peněžních skupin v Evropě, kterou je Société Générale, jež je většinovým vlastníkem Komerční banky.

Základní kapitál Komerční banky a.s. se samozřejmě počítá v miliardách, cca 19 miliard. Tržní kapitalizace je kolem 132,6 miliard, což je údaj starý zhruba dva roky.

Pokrytí Komerční banky a.s.

Vzhledem k tomu, že jde o jednu z největších bank na území České republiky, zle očekávat velice silné zastoupení téměř v každém větším městě. Právě v roce 2011, kdy se banka stala i Bankou roku, vlastnila Komerční banka a.s. až 688 bankomatů. Své služby poskytuje na minimálně 394 pobočkách po celé ČR.

Tomu také odpovídá počet zaměstnanců, který se blíží k číslu téměř osmi tisíc.

Služby Komerční banky a.s.

Komerční banka a.s. se primárně zaměřuje na drobnější bankovnictví. Profesionální služby jsou poskytovány jak běžným občanům, tak firemním zákazníkům, podnikatelům, společnostem a veřejné správě.

logo-kb

Zákazníci mohou své účty spravovat prostřednictvím propracovaného a bohatého online bankovnictví, s pomocí něhož lze ovládat všechny služby a produkty od Komerční banky najednou.

Aktuálně vám banka může poskytnout výhodné úvěry pro podnikatele v hodnotě 300.000,- Kč a speciální profi účet na tři roky zdarma. Domůžete se také unikátního finančního poradenství, jež vám zoptimalizuje rodinné finance.

Kontaktní údaje

Chcete-li získat více hodnotných informací o Komerční bance a.s., která je označována zkratkou KB, využijte k tomu tyto kontaktní údaje na Komerční banku zde, kde se dozvíte vše potřebné.

V příštím díle pátečního okénka se můžete těšit na představení další známé bankovní instituce, kterou je Česká spořitelna.

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: digitalart)

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.