Poplatek za hypotéku

Poplatek za hypotéku

Poplatek za hypotéku je velice výrazná položka při kalkulaci hypotečního úvěru. Je to částka, kterou musíte při získání hypotečního úvěru za každých okolností zaplatit. Podobá se to poplatku za sjednání stavebního spoření, protože se počítá z celkové ceny hypotéky, kterou následně obdržíte.

Poplatek za hypotéku

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: chainat)

Většina tuzemských bank má ve svém sazebníku položku poplatek za vyřízení hypotečního úvěru. Tento poplatek je od 0,7 – 0,9% z částky úvěru. Obvykle pak banky přidávají další podmínky, kdy minimální poplatek je 8 000 Kč a maximální třeba 25 000 Kč. Záleží od každé banky, jak k této problematice přistupuje.

Nové moderní banky se snaží jít cestou bezpoplatkových produktů a tak nabízejí hypotéky i bez poplatku za vyřízení úvěru. Zatím jde ale pouze o 3 z větších bank na našem trhu. Výhodné může být využití nějaké speciální akce, kterou celá řada bank každoročně opakuje. V tomto období pak můžete získat hypotéku úplně bez poplatku. Je potřeba sledovat stránky jednotlivých institucí a jejich akce na hypotéky.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.