Poplatky za vložení peněz na účet

Poplatky za vložení peněz na účet

České bankovnictví je specifické svou poplatkovou politikou. Banky u nás začátkem 90.let budovaly své pobočky a k tomu potřebovaly větší než malou zásobu peněz. Tak si ji vybraly do klientů na poplatcích. Byla to nejsnazší varianta a u nás vlastně ani nikdo nevěděl, jak je možné fungování bank bez placení poplatků. Nikdo proti tomu vlastně ani nic nenamítal.

Poplatky za vložení peněz na účetAle v novém tisíciletí, kdy by banky měly umět obchodovat s uloženými penězi tak, aby samy vydělaly, by to mělo být jinak. Ale přístup bank se nezměnil. Tedy alespoň ne těch velkých. Ty stále vybírají poplatky prakticky za všechno, co souvisí s jejich činností.

Jedním z nejabsurdnějších poplatků je pak poplatek za vložení peněz na účet. Při vkládání peněz na váš vlastní účet si banka účtuje další peníze za manipulaci. Je to až k nevíře. Prakticky to odrazuje lidi, aby si na své účty peníze vkládali. Je to relativně začarovaný kruh. Velké banky nemají potíže s úbytkem klientů k levným nízkonákladovým bankám, jelikož český občan je líný měnit banku. Poplatky za vložení peněz na účet tak stále bude platit a nebude v tom vidět nic divného. Je potřeba osvětu do života běžných lidí. Aby si každý uvědomil, že banka nemá žít z našich poplatků, že si musí vystačit žít z našich uložených peněz.

použité obrázky převzaty z webu www.freedigitalphotos.net

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.