Páteční okénko – banky v ČR 21. díl (Poštovní spořitelna)

Zemanta Related Posts ThumbnailPoslední díl pátečního okénka byl poměrně specifický, protože se zaměřoval nikoliv na konkrétní a typickou bankovní instituci, nýbrž na spořitelnu, kterou byla Raiffeisen stavební spořitelna (čtěte zde). Dnešní vydání našeho pravidelného týdeníku proto bude velice obdobné.

Budeme se soustředit na společnost, která v minulosti nesla název Poštovní banka, dnes je tomu však jinak a jmenuje se Poštovní spořitelna. Peněžní subjekt, který provozuje Česká pošta, respektive Československá obchodní banka.

Vznik Poštovní spořitelny proběhl v roce 1991 a teprve nedávno, v roce 2012 došlo k modernizaci internetových stránek této společnosti, do jehož názvu byl zakomponován výraz ERA.

Bohatá a snadno dostupná síť

postovni sporitelnaDíky tomu, že spadá Poštovní spořitelna pod Českou poštu, můžete využít až 3.300 poboček po celém území České republiky, kde vám budou poskytnuty profesionální a kvalifikované služby. Samotných finančních center je rovných 66.

Počtem klientů se Poštovní spořitelna řadí k předním příčkám všech známých a velikých bank.

Účet, spoření i půjčka

Zaměříte-li se detailně na produktové portfolio Poštovní spořitelny, zjistíte, že domoci se můžete jak klasického účtu, tak varianty rozmnožení, respektive spoření financí nebo samotné výpůjčky. Jednotlivé produkty se nazývají, jako ERA osobní účet, ERA červené konto a ERA půjčka.

Kontaktní údaje

Chcete-li své finance obhospodařovat a spravovat na některé z výše uvedených poboček, určitě vám přijdou vhod kontaktní údaje Poštovní spořitelna zde, kde narazíte na nejčastější komunikační kanály.

Následující týden podrobně prozkoumáme rakouskou bankovní společnost Oberbank AG, která má hned několik poboček na území České republiky. Zahraniční gigant, díky jehož bohatému portfoliu si na své přijde doopravdy každý.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.