Páteční okénko – banky v ČR 27. díl (Českomoravská záruční a rozvojová banka)

Zemanta Related Posts ThumbnailPo minulém díle, který byl na téma Česká exportní banka (čtěte zde), budeme i dnes pokračovat v představování tuzemské bankovní instituce, která je do určité míry specifická, netradiční a založená za jediným účelem. Pomoci malým a středním podnikatelům.

Je to Českomoravská záruční a rozvojová banka, jejíž název je do určité míry vypovídající. Její vznik se váže k roku 1992 a dnes disponuje pěti pobočkami po celém území České republiky. Jde především o větší města.

Základním řídícím orgánem banky je pětičlenné představenstvo a devítičlenná dozorčí rada. Kromě minoritních akcionářů v podobě ministerstev jsou to i komerční subjekty, jako je ČSOB, Česká spořitelna nebo Komerční banka.

Jaké lze získat typy státní podpory?

Českomoravská záruční a rozvojová banka se primárně zaměřuje na podnikající subjekty, opomíjeno však není okrajově ani na bydlení či jiné oblasti lidského žití.

Českomoravská záruční a rozvojová bankaTypickým prvkem poskytovaných služeb jsou především výhodnější podmínky pro získání finančních prostředků, respektive úvěrů. Přínosné dotace lze získat nejenom na vlastní byt či dům, ale také na čističky vody, rekonstrukce nebo likvidace povodňových škod.

Kontaktní údaje

Myslíte-li si, že právě váš podnikatelský záměr nebo volání o finanční pomoc mohou být vyslyšeny, určitě vsaďte na kontaktní údaje Českomoravská záruční a rozvojová banka zde, kde se dozvíte mnohé další. Komunikační kanály, ze kterých si můžete vybrat.

Následující týden přichází na přetřes již poslední páteční okénko, prostřednictvím nichž vás několik měsíců seznamujeme právě s bankovními institucemi v České republice. Věnováno bude pravděpodobně tomu nejdůležitějšímu subjektu v oblasti bankovnictví, kterým je Česká národní banka. Orgán, jenž dohlíží na celý finanční trh u nás.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.