Bankovní registr klientských informací

Registr dlužníků. Tak nějak je nazýván bankovní registr klientských informací, který je mnohdy označován, jako BRKI. Jeho určitou obdobou je nebankovní registr klientských informací, se zkratkou NRKI.

Jde o bohatou a stále se rozvíjející databázi, jež toho na každého člověka může prozradit opravdu mnohé. Jedná se samozřejmě o informace týkající se platební morálky, bez-dlužnosti a finanční historie, pakliže hovoříme o libovolných půjčkách, hypotékách a úvěrech.

Negativní registr dlužníků

bankovni registr 2Jestliže se proviníte v jakékoliv výše uvedené věci, nebudete zavčasu splácet své dluhy, budete disponovat půjčkami od několika společností nebo se namočíte do jiné dluhové pasti, vše bude důsledně zaznamenáno v bankovním registru klientských informací.

Do něj přistupují všechny bankovní společnosti a stejně tak ho i pravidelně, respektive denně aktualizují. Půjdete-li žádat o půjčku a máte na svém kontě něco obdobného, jste téměř bez šance a tížených finančních prostředků se jednoduše nedomůžete.

Díky existenci obou dvou registrů, tedy jak toho bankovního, tak nebankovního, dochází k velice důsledným kontrolám v mnoha sférách peněžního trhu.

Pozitivní bankovní registr

Vzhledem k tomu, že se o každé osobě uchovávají a evidují v podstatě jakékoliv informace, které se týkají platební morálky, můžete si kromě negativního bankovního registru klientských informací, vybudovat i pozitivní profil, jež přijde vhod.

Dojdete-li tak v  bankovní společnosti na lámání chleba při žádosti o vyšší finanční sumu, může vám být registr informací značně nápomocen.

Snažte se proto vyhýbat jakýmkoliv nepříjemným dluhům a obdobným procesům, protože údaje obsažené v bankovním registru klientských informací jsou dlouho-uchovávající a trvalou záležitostí, jež vás bude doprovázet několik let.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: jscreationzc).

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.