Jak si najít dobrou práci

Získat dobře placené zaměstnání, dnes už nemusí znamenat takový problém. Platí, že pokud se člověk snaží a je ochoten pro svou práci i něco obětovat, úspěch se jistě dostaví. Hledáte v současné době jiné – lepší zaměstnání, ale stále se vám nedaří? Potom jistě děláte nějakou chybu! Poradíme vám, jak si i vy můžete zajistit lépe placenou práci – je to jednodušší, než si myslíte.

Musíte začít u sebe

Na začátku všeho jste vy sami. Nejdříve je nutné, abyste si uvědomili své pracovní schopnosti a dovednosti. Při tomto buďte maximálně realističtí. Pokud si budete něco nalhávat, dříve nebo později se to projeví. Pokud se vám jeví, že nemáte dostatečnou kvalifikaci pro vysněnou práci, pusťte se do studia. Dnes jsou možnosti bohaté – je možné absolvovat rekvalifikační kurzy, dálkově si udělat maturitu či získat vysokoškolský titul. Pro hledání nového zaměstnání je také dobré, pokud budete mít reference od vašich minulých zaměstnavatelů – požádejte je o ně.

Aktivní oslovování a příprava

businessman-in-the-office-1-1287061-mPři hledání práce musíte být aktivní. Hledejte v inzerátech a také na stránkách firem, kde chcete pracovat. Pomoci vám může také agentura. Na každý pohovor se musíte řádně připravit. Základem je dobře napsané CV a poté vaše odpovědi při ústním pohovoru. Snažte se být aktivní a ukázat vše dobré, co ve vás je. Musíte se prodat! V některých oborech může pomoci, když budete mít živnostenský list. Tato forma zaměstnávání je dnes hojně rozšířena.

Na co si musíte dát pozor

Pokud nové místo získáte, dobře si prostudujte pracovní smlouvu a všechny její podmínky. Zajímejte se například o to, jestli firma nepraktikuje krácení dovolené z důvodu nemoci, jaký je systém odměn apod. Jestliže s něčím nesouhlasíte, je možné si na základě vzájemné dohody nechat vyhotovit dodatek k pracovní smlouvě, kde budou případné nesrovnalosti řádně vysvětleny.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.