Povinné ručení 2015 – srovnání

Pokud jste majiteli motorového vozidla, které je v provozu na veřejných komunikacích, musíte mít ze zákona sjednané povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vašeho vozidla u některé z pojišťoven. Top-srovnáníCeny neustále stoupají, v roce 2015 opět až o 30 procent, ale díky konkurenčnímu boji se nemusíte bát nehorázných částek. Ovšem není dobré sáhnout po první nabídce. Srovnání povinného ručení je velmi rozumným krokem a můžete jej provést na portále TopSrovnání.cz. Výše pojistného se odvíjí i od typu vozu, jeho kubatury a rizikovosti řidiče. Přibližně se dnes ceny pohybují od 2000 do 8000 Kč za rok. Některé pojišťovny nabízejí několik variant povinného ručení, podle výše plnění, a k tomu i různé bonusy. Samozřejmostí bývají i možnosti připojištění skel, zavazadel nebo úrazové připojištění.

Povinné ručení si můžete sjednat na pobočce klasickou cestou, nebo si zařídit velmi rychle povinné ručení online. ČSOB nabízí pojištění ve třech variantách, ve všech máte zdarma asistenční službu a právní ochranu při uplatnění nároků.  AXA nabízí dvě varianty povinného ručení, v některých případech můžete mít nárok i na poloviční slevu nebo různě vysoký bonus. Kromě běžných připojištění zde je možnost živelného připojištění, nebo připojištění při střetu se zvěří a poškození. Kooperativa má tři varianty tohoto pojištění, asistenční službu i v zahraničí a nabízí pojištění vozidla na míru. K tomu si lze sjednat různá dodatková pojištění a připojištění. Slavia má dva varianty pojištění, využít lze bonusy a akční slevy, je zde možnost připojištění nadstandardních asistenčních služeb, pojištění pokut, úrazu řidiče, střetu se zvěří nebo živelného připojištění. Wüstenrot má rovněž dvě možnosti povinného ručení, velmi zajímavé jsou rozšířené asistenční služby.

Pojišťoven nabízejících povinné ručení je ale daleko více. Ke srovnání je velmi výhodné využít kalkulačku povinného ručení 2015, do které zadáte údaje o svém vozidle, a získáte velmi podrobný přehled nabídek, ze kterých si můžete vybrat tu pro vás nejvýhodnější. Je to způsob rychlý a praktický, ušetříte mnoho času porovnáváním nabídek na stránkách jednotlivých pojišťoven. Můžete si pak také rovnou založit povinné ručení online.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.