Pozor na výprodeje

Obchodníci se všemi silami snaží vyvolat i v nás novoroční nákupní horečku. Používají osvědčená hesla jako likvidace skladu, totální výprodej, slevy až 70% a podobně.

Výhodné nakupování přijde vhod každé peněžence, na co si ale při nákupu dát pozor?

Sliby? Někdy chyby.

Kdo by nechtěl nakoupit zboží o 60% levněji oproti běžným cenám! Než se nadchnete pro tisíci korunové slevy, ověře si, zda výrobek skutečně původně stál tolik, kolik prodejce uvádí. Slevy až 70% vás možná podnítí k návštěvě internetového nebo kamenného obchodu. Podívejte se, kolik zboží s takovou slevou reálně obchod nabízí. Běžně jde o nepatrnou část z celkového sortimentu. Většina výrobků je nabízena s nižšími slevami 15- 40%.

50offAkční zboží

Pod takovým nápisem si každý žel představí něco jiného. Zákazník očekává super nabídku, prodejce pak láká k nutkavému nákupu zboží s minimální slevou okolo 10%. Může se tak běžně stát, že za akční produkt v jistém obchodě zaplatíte víc než za totožný u jiného distributora.

Totální výprodej skladu

Sklady staršího zboží se vyprazdňují, aby byl prostor pro naskladnění nového. Takže pokud vám nevadí koupit si dobíhající výrobek z předešlé sezóny, proč ne. Třeba ale vzít v úvahu životnost produktu. Na starší věci budete hůř shánět náhradní díly. I když máte právo na reklamaci, dodavatel jí bude těžko vyhovovat, když produkt již nemá v nabídce.

Sečteno a podtrženo

Slevy mají rádi všichni- a obchodníci především. Proto se vyhněte impulzivnímu nakupování, nenechte se ošálit obrovskými cedulemi a nakupujte výhodě a hlavně s rozmyslem.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:Stuart Miles)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.