5 věcí, které si musíte pohlídat u nového úvěru

Půjčky jsou všudypřítomným finančním artiklem, který bereme v podstatě jako běžnou součást lidského žití. Spotřebitelské půjčky nabývající nejrůznějších podob, od kreditních karet, až po neúčelové úvěry využitelné v podstatě na cokoliv.

Jedna z nejrychlejších cest, jak si pořídit novou vysněnou věc, aniž byste museli dlouhodobě šetřit. Způsob, jak se bez obtíží zbavit nevýhodných dluhů a domoci se daleko lepších splátkových podmínek. To všechno nabízí bankovní a nebankovní úvěry, při jejichž nabývání si však musíte pohlídat několik důležitých věcí.

Volba té správné společnosti

Je to především nebankovní sektor, u něhož byste měli částečně zbystřit. Výběr konkrétní firmy, jež vám poskytne úvěr libovolné výše, je třeba spojit s důslednou lustrací daného subjektu. Věnujte dostatek času prověřování referencí poskytovaných služeb.

„Nekupujte zajíce v pytli“ a svůj výběr odvíjejte od zkušeností jiných spokojených či nespokojených zákazníků. V tom vám pomůže například speciální projekt Vsepujcky webová stránka, v jehož útrobách se dočtete libovolná hodnocení na známé a prověřené společnosti.

Nahlédněte do smluv a obchodních podmínek

Jestliže máte zúžený seznam společností, jejichž produktové nabídky vás zajímaví, přistupte k dalšímu kontrolnímu bodu. Tím je nahlédnutí do obchodních podmínek, respektive do smluv a splátkových podmínek.

Tento úkon vám musí umožnit každý profesionální poskytovatel půjček, jež si zakládá na transparentnosti a férovém úvěrování. Všechny body těchto dokumentů vám musí jasné. Pokud ne, neváhejte se ptát. Pamatujte si jedno zlaté pravidlo – podepisujte pouze to, čemu v plné míře rozumíte a tím se vyhnete budoucím problémům.

Skryté poplatky a sankce

vsepujckyPři pročítání splátkových podmínek dbejte zvýšené pozornosti u bodů, které jsou spojeny se sankčními poplatky. Mnohé společnosti dokonce využívají takových nekalých praktik, jako je například automatické obnovování nechtěných revolvingových úvěrů.

Na lehkou váhu neberte poplatky za mimořádné splátky, předčasné doplacení půjčky nebo její samotné vyřízení.

V neposlední řadě je to také velikost úrokové sazby. Ta může mít několik podob, což je pro neznalé tohoto segmentu trochu zavádějící. Nežli podepíšete smlouvu, dopředu musíte vědět, kolik ve finále přeplatíte.

Zvládnu splácet měsíční závazky?

I když znáte všechny parametry svého budoucího úvěru, nezapomeňte si položit jednu zásadní otázku? Jste v takové finanční situaci, že dokážete řádně a včas plnit své peněžní závazky? Spočítejte si měsíční výdaje a příjmy, které vám v tomto směru mnohé napoví.

Volte jen takovou výši úvěru a celkovou dobu splatnosti, jež ve finále neohrozí váš rodinný rozpočet, a vy se díky tomu nedostanete do dluhových pastí. Pakliže je vaše rozhodnutí kladné, stačí navštívit internetový portál http://vsepujcky.cz/, kde využijete některou z prezentovaných půjček.

Půjčka, jako záchrana starých dluhů

O bankovních či nebankovních úvěrech byste měli vědět, že neslouží jen k potěšení, ale představují také pomocnou ruku při úhradě nevýhodných úvěrů z dob minulých. Finance lze využít pro tzv. konsolidaci, což v překladu znamená sjednocení půjček, kontokorentů či kreativních karet. Ty jsou nahrazeny novým a daleko výhodnějším úvěrem.

Ten je obvykle spojen s možností navýšení celkové finanční sumy, s nižšími úrokovými sazbami, a z toho plynoucími menšími měsíčními splátkami.

Jestliže uvažujete o žádosti o nový úvěr, vezměte si k srdci pět výše uvedených pravidel, které je vhodné promyslet a prověřit krok za krokem. Poté již nezbývá, než si srovnat aktuální půjčky na trhu a vybrat tu pravou. S tím vám pomůže zmíněný server vsepujcky.cz.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.