Proč si koupit již hotovou firmu?

Pokud plánujete start podnikání, je ideální mu dát hned od samotného startu ideální formu. Dnes se jako nejlepší možnost jeví společnost s ručením omezení. Možnosti, jak ji získat, jsou hned tři. Jedná se o tyto:

  • Založení svépomocí
  • Založení od profesionálů
  • Koupě firmy

My se zaměříme právě na poslední možnost. Ta je dnes tou nejlepší. Prvním důvodem je například to, že ji získáte celkem rychle. A to bez ohledu na to, zda hledáte na prodej společnosti s historií, nebo zcela nové. Jelikož je firma již založena, stačí v podstatě realizovat jenom několik celkem jednoduchých věcí. A těmi je především přepis spojený se zápisem do obchodního rejstříku.

Firmy jsou bez dluhů

Druhým lákadlem je to, že firmy nabízené k podnikání jsou bez dluhů. I to je plus, na které nesmíme zapomínat. Zde samozřejmě doporučujeme koupit Ready Made společnost. Jedná se o takovou firmu, se kterou se nikdy nepodnikalo. Byla totiž založena jenom za jedním jediným účelem, kterým není nic jiného než budoucí prodej. A jelikož se s ní nepodnikalo, není důvod obávat se ani jakýchkoliv dluhů, stejně jako není jakýkoliv důvod obávat se například i skrytých závazků.

Firmu si lze přizpůsobit obrazu svému

I když je firma prodávána, rozhodně to neznamená, že byste se s ní jako podnikatelé museli smířit tak, jak je. A to bez ohledu na to, zda jde o firmu novou, nebo starší, u které původní majitel nechtěl pomoci vyřešit likvidaci společnosti a raději se ji rozhodl prodat. Pokud se podíváme na možnosti toho, jak lze danou firmu přizpůsobit, je třeba začít tím, že není problémem změnit jak jména jednatelů společnosti, tak není problémem změnit také jména společníků. Na co nesmíme dále zapomínat, to jsou i změny týkající se kapitálu, nebo také sídla. V neposlední řadě je možné snadno změnit i název firmy, který lze snadno přizpůsobit potřebám vás jako podnikatelů.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.