Důležitost kreditní karty při cestování do zahraničí

Kreditní karta je součástí peněženek mnohých z nás. Jen málokdo si však uvědomuje, jak přínosný tento platební prvek může být při cestě do zahraničí. Nejde pouze o to, že budete mít peníze k dispozici díky tomu, že můžete čerpat úvěr v předepsané výši. Čeká na vás i řada dalších bonusů, s nimiž vás seznámíme trochu blíže.

Pojištěním to začíná

Jednou z výhod kreditních karet v zahraničí je fakt, že jejich součástí je cestovní pojištění. I když může jít o základní balíček služeb, nemusíte jej řešit před cestou mimo Českou republiku. Zkrátka vždy máte cestovní pojištění platící po celém světě.

Pokud máte s kreditní kartou sjednané i pojištění při ztrátě, pak můžete být klidní, že byste v takový okamžik přišli o nějaké peníze. To rozhodně ne. Toto pojištění se dokonce vztahuje také na ztrátu mobilního telefonu nebo hotovosti a dokladů uložených v peněžence.

Lepší směnný kurz

Kreditní kartu je v zahraničí lepší používat nežli sázet na klasickou hotovost. Má to jeden velice zásadní důvod. Hotovost si před odjezdem obvykle měníte s horším kurzem, než jaký je použit při platbě kartou. Směnné kurzy při bezhotovostním placení produktů a služeb jsou v zahraničí jednoduše výhodnější záležitostí. Čím více tímto způsobem utratíte, tím více vlastně ušetříte na kurzu měn.

Slevy a bonusy

V neposlední řadě je používání kreditních karet spjato také s nejrůznějšími benefity. Některé kreditní karty vám umožní vstupy do letištních salonků, jiné zase nabídnou řadu slev. A to při nákupech u vybraných obchodních domů, jak v České republice, tak v zahraničí.

Možnostem cestování s kreditní kartou jednoduše propadne každý, tak neváhejte a zařaďte se mezi další spokojené zákazníky tohoto platebního prostředku a využijte jeho potenciál na maximum.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.