Investiční skupina DRFG Davida Rusňáka sleduje vývoj kapitálového trhu

Regulace kapitálového trhu prodělala řadu významných změn a vesměs mu prospěly Zvýšila se ochrana investorů. Pravidla investování omezují sice potenciální rizika, ale současně snižují i potenciální zisky. Změna pravidel v důsledku finanční krize z velké části způsobená bankami značně ovlivnila právě i bankovní sektor. Náklady finančních institucí vynakládané v souvislosti s regulací zdražují i jejich služby a tlačí současně i na ziskovost bank. Fondy a dluhopisy DRFG jsou oblíbené, o čemž svědčí recenze i mnohé diskuze.

Nové nemovitosti v nemovitostním fondu

Nemovitostní fond DRFG založil David Rusňák v loňském roce s nemovitostmi v hodnotě 210 milionů korun a jen během jednoho roku se rozšířil na spravované nemovitosti v hodnotě 963 milionů korun. Do fondu byla zakoupena poliklinika ve Vyškově ve formě nestátního zdravotnické zařízení s třiceti nájemníky, z nichž většina vykonává lékařské profese. Ve fondu se spravují převážně retailové nemovitosti a jejich spektrum se dále rozšiřuje. Dále byla zakoupena nemovitost na náměstí Svobody 20 v Brně s mixem kancelářských a retailových prostor. Zakoupen byl i retailový park v Kyjově s několika nájemníky.

Financování nemovitostního fondu

Nemovitostní fond DRFG je založen v Lichtenštejnsku, je v něm inkorporováno české právo a Česká národní banka umožnila zahraniční fond prodávat na území České republiky i retailovým zákazníkům, nejen kvalifikovaným investorům. Z toho důvodu platí maximální úvěrový limit 50 %. Úvěr poskytla banka se zřízeným zástavním právem a vše je transparentně zveřejněno v obchodním rejstříku. Zde je ale uveden úvěr v první načerpané výši a nezohledňuje průběžné a mimořádné splátky bance.

Hodnota nemovitostního fondu

Vlastní kapitál byl kolem 700 milionů korun a 20 % z nich tvoří povinná likvidita. Celkem 550 milionů je investováno v nemovitostech v hodnotě miliardy korun. Cílem je vydělávat 4 až 5 % ročně, což se daří. Investiční skupině DRFG se daří a stoupá vzhůru jako letadlo. Do konce roku 2017 byly v nemovitostním fondu nemovitosti v hodnotě ke 2 miliardám korun. Dluhopisový fond je určen primárně pro pravidelné měsíční střadatele, které jsou investorům alternativou k běžnému účtu s dostupností peněz každých 14 dní. Aktuální výše prostředků byla koncem minulého roku kolem 80 milionů korun s pozvolným růstem.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.