Jak získat živnostenský list? A jaká je cena?

Hledáte možnosti pro vaši kariéru? Rádi byste si našli nový zdroj výdělků? Možná vás nejvíce osloví práce na živnostenský list. Nemáte ho? Pořídit si ho není obtížné.

Co je potřeba pro získání živnostenského listu?

Chcete začít pracovat na sebe, ale nevíte, co je potřeba pro živnostenský list? Nároky nejsou velké. Prvotně musíte splnit tři – věk nad 18 let, způsobilost k právním úkonům a bezúhonnost, kterou prokazujete výpisem z rejstříku trestů.

Pokud tyto základní podmínky pro zřízení živnostenského listu splňujete, navštivte libovolný živnostenský úřad, kde vyplníte jednotný registrační formulář, za který zaplatíte 1 000 Kč. Další výdaj je za výpis z rejstříku trestů. Stojí 100 Kč.  To jsou vaše jediné náklady na zřízení živnostenského listu.

Po vydání živnostenského listu se musíte ještě zaregistrovat na finančním úřadu, zdravotní pojišťovně a správě sociálního zabezpečení. Stanete-li se živnostníkem, budete totiž muset odvádět zálohy na sociálním a zdravotním pojištění a platit daně finančnímu úřadu.

Po vyřízení těchto záležitostí se už můžete pustit do podnikatelské činnosti. Chcete-li zvýšit své šance na úspěch, měli byste mít vypracovaný podnikatelský záměr. Získáte přehled o svých následujících krocích, vymezíte si cíle a díky tomu jich budete snadněji dosahovat.

A co takhle vydělávat na internetu?

Pokud stále ještě nevíte, jaké pracovní činnosti se budete věnovat či čím si alespoň budete přivydělávat, zamyslete se nad možností výdělku na internetu.

Existuje mnoho možností pro výdělek na internetu. Oblíbený je především prodej internetové reklamy na vašem webu, přičemž založit si web v dnešní době není nic složitého. Pojí si i s minimálními náklady. Vydělávat se dá na kontextové reklamě. To vám umožňují především společnosti Google Adsence, Sklik Partner, ale i další společnosti. Jiné možnosti výdělku přinášejí na internetu např. intextová reklama, prodej zpětných odkazů atd.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.