Kde dostanu nejvýhodnější hypotéku?

Hledání hypotéky je vždy velice složitým procesem. Je si třeba vždy uvědomit, že hypotéka je silně individualistický finanční produkt, který je potřeba upravit na míru.

bankyV bance to samozřejmě dokážou, ale není asi prakticky možné obcházet všech 30 bank, které působí v naší zemi a domlouvat se s každou na podmínkách, které vám stejně ani banka neřekne, protože o vás nemá dostatek informací (bonita, registr dlužníků, úvěry, náklady). Proto je docela zajímavé využít buď internetový srovnávač nebo přímo nějakého zprostředkovatele.

Nechte si zpracovat nabídku od více bank a navíc k tomu můžete využít osobu, která za vás všechno oběhá a ví, na co se zeptat a co by nejvíce odpovídalo vašim potřebám. Na českém trhu je celá řada finančních poradců (těch kvalitních), kteří se za vás postarají o všechny důležité prvky hypotečního úvěru. A vždy si nechte připravit nabídku alespoň 5-8 bank.

Určitě si pak můžete sami vybrat, co vám nejvíce sedí, kde se dokládá jenom to, co chcete a kde vás to nebude stát třeba moc času. Každý má své preference jinde a podle toho je také potřeba k hypotéce přistupovat.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.