Ptáte se jak nejlépe financovat vybavení domácnosti?

Čím déle spolu lidé žijí a budují vlastní domácnost, tím více se hromadí šaty, boty, nádobí, sportovní vybavení a další nezbytnosti. A když přijdou děti, přibývá každý měsíc oblečení, které se neunosí, takže je škoda ho vyhazovat. V koutech se začnou vršit krabice a věci přebírají vládu nad životním prostorem. V nových moderních bytech a domech už zpravidla jsou úložné prostory, kam se dají odložit sezónní věci, úklidové prostředky a další momentálně nepotřebné záležitosti. Ve starších domovech je možné šatny a šatní skříně vybudovat a dát tak svým věcem řád.

Možnosti řešení

Moderní šatny a vestavěné skříně umožní vyřešit problém s úložným prostorem. Dnes už bývají přímo uzpůsobeny tomu, co se do nich bude ukládat. Lze do nich umístit různé košíky, speciální věšáky na košile a na kalhoty, krabice na prádlo, stojany na kravaty. Se speciálními doplňky se podaří veškeré oblečení, boty, doplňky, ložní prádlo přehledně uspořádat. Možností je několik. Šatnu jako samostatnou místnůstku lze vybudovat pomocí sádrokartonu, nebo se dá nechat z různých materiálů zhotovit vestavěnou skříň. Šatna na míru vyřeší i problémy s prostorem, protože se dá  na míru přesně přizpůsobit jak délce, tak i výšce místnosti. Další vychytávkou jsou zrcadlové dveře. V malých místnostech bez oken (většinou v předsíni) mohou zrcadla na skříních udělat dvojí službu – zvětšit a zesvětlit místnost a kromě toho velká zrcadlová plocha slouží při odchodu jako poslední kontrola zevnějšku.

Financování nových úložných prostor

cmssVybudování šatny či pořízení vestavěných skříní na míru není levná záležitost, takže současně s potřebou nového prostoru přichází otázka, jak tyto úpravy bytu financovat. V případě, že s touto investicí do bydlení majitelé domu nebo bytu počítají dopředu, mohou si na ni našetřit prostřednictvím stavebního spoření. Po uplynutí vázací doby mohou peníze použít prakticky na cokoli. Jiným řešením je úvěr – šatna a vestavěné skříně jsou pevnou součástí bytu a je tedy možné je zaplatit úvěrem ze stavebního spoření dřív, než dojde k naspoření vlastních prostředků.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.