Bitcoin jako investice

Bitcoin představuje speciální platební síť na internetu, která v posledních letech zažívá poměrně výrazný boom. I díky němu se o této unikátní měně začíná hovořit, jako o lukrativní a zajímavé investici.

Abyste však o tomto kroku mohli přemýšlet, je třeba alespoň částečně vysvětlit pojem Bitcoin a seznámit vás s touto problematikou.

Něco málo o Bitcoinu

Open-source P2P platební síť se pyšní plnou decentralizací. Jde o mezinárodní síť, jež nepodléhá žádným vládám, bankám, ani dalším subjektům, tudíž do jejího fungování nemůže kdokoliv zasahovat. Peníze nikdo nepadělá, neovlivňuje a zároveň nepodléhají jakékoliv inflaci.
Ta je u Bitcoinů od roku 2012 následovná. Je to 25 nových Bitcoinů za 10 minut. Prvopočátky této platební sítě ale sahají do roku 2009, od kdy vzniká projekt a jsou pořádány nejrůznější světové konference k jeho osvětě.

Nákup za Bitcoiny

Na světě přibývá stále více internetových obchodů a společností, jež nabízí možnost platy za zakoupené zboží či služby v měně zvané Bitcoin. Tento rozmach ostatně postihl také Českou republiku.

Bitcoin se tak může stát platidlem, za nějž si pořídíte nové oblečení, knihy či jiný druh sortimentu.

Investice do Bitcoinu

bitcoin

Krypto měna Bitcoin je alternativou k současným peněžním měnám, do nichž investuje spousta lidí. Unikátní platební síť je zajímavá především svým vlastním životem. Dokud do něj nikdo nezasahuje, narůstá hodnota Bitcoinů a přináší tak skvělou finanční příležitost.

Mnohými skeptiky a peněžními odborníky je rok 2015 označován za zlomový v ohledu ke zmiňované investici. Buď se tento prostor ukáže jako jistý a nákup populární měny Bitcoin bude ještě narůstat nebo může dojít k jejímu pozvolnému úpadku. To jsou spekulace, které ukáže čas, již nyní je však vhodné tvrdit, že jde o něco nadčasového a revolučního.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:Victor Habbick)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.