Nejčastější chyby při pojištění domácnosti

Pojištění domácnosti je poměrně důležitou službou, pakliže chcete ochránit svůj majetek. Při sepisování smluv a následném využívání pojištění však může docházet ze strany klienta k určité nevědomosti nebo chybám, s nimiž vás v následujících řádcích trochu blíže seznámíme.

Nepodceňujte hodnotu nemovitosti

Tím nejzásadnějším problémem je bezpochyby hodnota nemovitosti. Lidé na ni stále častěji zapomínají a dle nejrůznějších vzorců se zaměřují pouze na celkovou plochu svého bytu či rodinného domu. Jestliže však stanovujete hodnotu, měli byste brát zřetel i na věci uložené v . V mnohých případech jde o drahé cennosti, umělecká díla a podobné předměty, jež klienti opomíjí.

Co pokrývá pojištění domácnosti?

pojisteni domacnosti

Velký důraz klaďte na obsahovou stránku pojistné smlouvy. Dbejte na to, za jakých okolností můžete využít pojistného. To je také velice podceňováno.
Hodně lidí si myslí, že pokud si způsobí škodu v rámci svého bydlení, dostanou náhradu od pojišťovny. Není tomu tak. Tento model pokrývá možná tak pojištění odpovědnosti, nikoliv domácnosti.

Přihlížet byste měli i k asistenčním službám týkajícím se organizování technické pomoci. I v tomto případě žije velká spousta lidí ve falešné mýlce.

Zvyšování pojistných částek

Dosti obvyklým krokem je pravidelné zvyšování pojistné sumy, o němž jste pojišťovnou samozřejmě řádně informováni. Mnoho klientů v tomto úkonu vidí tahání peněz z vlastní kapsy, uvědomit si však musíte, že za určitých okolností je to nutné.

Nejde ani tak o zdražování služeb, jako o navyšování pojistného, protože i hodnota vaší domácnosti se povětšinou zvyšuje.

Pojištění od bank

Zbystřit byste měli, pakliže využíváte k financování svého bydlení hypotéku. Ta obvykle nabízí pojištění domácnosti, jež nemusí být na první pohled tak výhodné. Ideálně ho porovnejte s konkurenčními nabídkami klasických pojišťoven.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:photostock)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.