Chystáte se na hory?

Proč ne, hory a sníh patřily odjakživa k sobě. Bohužel pro většinu našich obyvatel jsou hory jedinou možností, jak si užít zimních sportů, včetně lyžování. Ať již se jedná o návštěvu našich hor, nebo v zahraničí, jedno má náš výlet společné. Riziko úrazu a s ním spojený pobyt v nemocnici, případně nebezpečí škody, kterou při lyžování způsobíme další osobě. Úraz bohužel neovlivníme, zapracuje smůla, či nešťastná náhoda a zbytek dovolené strávíme na lůžku. Co ale můžeme ovlivnit, je rozhodnutí uzavřít si cestovní pojištění na lyžování a tím snížit rizika za náklady, spojené s případným zraněním.

Na co dávat pozor při sepsání smlouvydovolená lyže

Cestovní pojištění na lyže vám založí většina pojišťoven, ne každá vám však nabídne pojištění stejných rizik, proto vždy pečlivě vybírejte, co je pro vaši konkrétní situaci výhodné a co jinde neplatí. Jeden z nejdůležitějších parametrů vašeho cestovního pojištění na lyže je určitě výše pojistného limitu, který vám zajistí bezproblémovou léčbu, případně převoz do republiky. Tento limit je vhodné vybírat okolo 1,5 – 2 milionů. Při výběru cestovního pojištění na lyžování také nezapomeňte zjistit si možnost využití asistenční služby, jejíž cena se může u různých pojišťoven lišit a samozřejmě na pojištění odpovědnosti pro případ, že způsobíte neúmyslnou škodu třetí osobě, například při jízdě na sjezdovce.

Máte rádi adrenalin?

Některé pojišťovny nabízejí speciální balíčky pro zimní sporty a kromě cestovního pojištění na lyže, je zde zahrnuto i pojištění na snowboard a běžky. Co však tento balíček neobsahuje, jsou rizikové sporty, jako je například skialpinismus. V tomto případě se v pojišťovně informujte na možnost pojištění pro rizikové sporty a tyto si dopojistěte. V případě úrazu by totiž cestovní pojištění na lyžování, jako zajištění rizika opravdu nestačilo.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:Vichaya Kiatying-Angsulee ).

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.