Nevyjdete s výplatou?

Problémy vyjít s výplatou, má v současné době čím dál více rodin. Stoupají náklady na bydlení, stravování i výchovu dětí. Stačí malý výpadek příjmu, nebo větší vydání a rodina je rázem v mínusu. Pokud není možné sáhnout do úspor, případně vám nemůže vypomoci rodina, či přátelé, přichází často na řadu rychlá krátkodobá půjčka před výplatou, díky níž lze překlenout dočasný výpadek financí. Jedná se o peníze, které lze získat obvykle během velmi krátké doby, nemusíte dokládat příjmy a k jejímu uzavření postačí občanský průkaz a vyplnění několika údajů. Tyto půjčky se řadí mezi nebankovní půjčky a na finančním trhu je nabízí množství společností.

dluhBohužel i zde je třeba dodržovat určitá bezpečnostní pravidla v případě, že zadáváte svá osobní data přes počítač. Pokud nemáte danou společnost ověřenou a nemáte důvod jí důvěřovat, raději si vyberte společnost, která má poblíž pobočku, kde vyřídíte rychlou krátkodobou půjčku před výplatou osobně. Pokud tuto možnost nemáte a risknete nabídku přes internet, projděte si alespoň odkazy a zkušenosti klientů na internetových stránkách a různých diskusích. Klienty je půjčka před výplatou 30 dnů velmi často využívána. Jedná se obvykle o malou částku v hodnotě několika stokorun, které jim chybí právě před výplatou. Běžně se nazývá SMS půjčka a získání peněz je obvyklé i za pár minut po odeslání formuláře přes internet, nebo SMS. Počítejte zde ale s dost vysokou procentuální sazbou úroku, která se pohybuje od 25-50% za měsíc, podle částky a doby splatnosti. Vzhledem k tomu, že se jedná o půjčku před výplatou na 30 dnů, předpokládá se, že tuto půjčku déle splácet nebudete, přesto vám navýšená částka, i když je předem známá, může další měsíc chybět.

Jak tedy vybírat rychlou krátkodobou půjčku před výplatou? Buďte opatrní.

  1. Ověřte si zprostředkovatele půjčky
  2. Pokud možno se vyhněte uvádění osobních dat na internetu
  3. Vždy si přečtěte podmínky a možnosti splátky
  4. Vždy si půjčujte jen tolik, kolik nutně potřebujete a kolik můžete splatit
  5. Nikdy neplaťte poplatky předem
  6. Pozor na zpoplatněná čísla, zkontrolujte si, kolik zaplatíte za volání

A to nejdůležitější pravidlo je: nezapomeňte komunikovat s věřitelem, pokud se zdržíte s platbou. Pokuste si domluvit náhradní termín splátky. Nezapomeňte, že uzavřením smlouvy (i přes internet a telefon) souhlasíte s podmínkami věřitele a její součástí je vždy rozhodčí doložka, která umožňuje okamžité řešení vašeho případného dluhu, i bez rozhodnutí soudu.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:David Castillo Dominici)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.