Jaké máte možnosti při ochraně svých výrobků a služeb před konkurencí?

Jako podnikatelům, kteří dodávají na trh určité výrobky, případně zákazníkům nabízejí nějaké služby, můžete mít potíže s konkurencí. Ta se často snaží parazitovat na úspěšných firmách tím, že napodobuje či dokonce zcela kopíruje jejich produkty a služby. Jaké máte možnosti se bránit?

Nejlepším způsobem je registrace ochranné známky

Zdaleka nejefektivnější je provedení registrace ochranné známky u Úřadu průmyslového vlastnictví. V okamžiku, kdy vám známku registruje, mohou zákazníci lépe rozlišit vaše produkty a služby od konkurence, která je navíc nemůže kopírovat a přiživovat se tak na vás. Ochráníte své produkty, značku či logo. V případě, že se přeci jen objeví firma, která bude napodobovat vaše produkty, které máte ochráněné, můžete snadno docílit toho, aby vše uvedla do pořádku.

patentoid.czOchrana před konkurencí je tedy jedním z hlavních důvodů, proč registrovat ochrannou známku. Pádným argumentem je i možnost zvýšit v budoucnu své zisky, máte-li nějaký specifický produkt, u kterého nechcete, abyste s ním na trhu museli bojovat s konkurencí.

Musíte splnit zákonné podmínky

Registrace ochranné známky je poměrně jednoduchá, je ale třeba se nejprve důkladně seznámit s příslušnými právními předpisy. Pakliže se v nich nevyznáte a nesplníte základní podmínky, registrace může být neúspěšná a jen vás celý proces zdrží.

S registrací vypomůže Patentoid

K usnadnění registrace a zvýšení šance na její úspěch vznikla služba Patentoid.cz. Dodnes ji využily už desítky firem z celé České republiky. Jde v zásadě o to, že podá přihlášku k registrace za vás, stačí jen dodat potřebné podklady. Nemusíte se tak trápit s poznáváním právních předpisů, neztrácíte drahocenný čas, můžete se i nadále plně věnovat své podnikatelské činnosti. Jde o efektivní způsob, jak získat ochrannou známku bez zbytečných prodlev a starostí.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.