4 chyby, které vám zhoršují vaši finanční situaci

Vaše finanční situace je výsledkem vašich rozhodnutí. Zda je dobrá nebo špatná závisí na tom, jak hospodaříte s penězi. Věděli jste, jaké 4 největší chyby dělají lidé při hospodaření s penězi, tím a zhoršují svou finanční situaci? Určitě se jim vyhněte.

1. Neděláte si žádnou rezervu

Jedna z prvních chyb je, že si neděláte žádnou finanční rezervu na horší časy. Ta Vás může mnohdy zachránit od půjčky či bankrotu. Snažte se proto co nejvíce seškrtat své výdaje a ušetřenou částku si odložit na horší časy. Ono se to snadno říká, ale horší je to udělat.

2. Finanční plán

mbank-logo-indUdělejte si osobní finanční plán. Budete mít tak pod kontrolou všechny své výdaje i příjmy. Pište si co, kde a kolik jste utratili. Každou drobnost – nákup v supermarketu, kávičku s kamarády, kino s přítelkyní, tankování benzínu do auta. Lidé dokáží strávit u televize nebo počítače skoro celý den, ale vyčlenit si půl hodinu času na finanční plánování už ne.

3. Neinvestujete

Pokud máte nadbytek peněžních prostředků, nenechávejte je zbytečně doma pod polštářem. Investujte. Peníze totiž každým dnem ztrácejí na své hodnotě. Proto je třeba je zhodnocovat a investovat. Doporučujeme vyhledat odborníka, který vám poradí.

4. Ignorujete další finanční příležitosti

Dostali jste mimopracovní nabídku na získání dalších financí? Neodmítejte ji. Každá výhodná příležitost vám může zlepšit vaši finanční situaci. Je například vaše půjčka nevýhodná? Využijte konsolidaci půjčky a získejte výhodnější půjčku.

Chcete-li, aby se vaše finanční situace zlepšila, určitě se vyhýbejte těmto 4 chybám. Později sami uvidíte, zda dodržování těchto bodů přineslo nějaký efekt.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.