Vyplatí se investovat do zlata?

investice do zlata
investice do zlata

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: Boykung)

Investice do zlata vždy byla a pravděpodobně také dlouhou dobu ještě bude jednou z nejvíce zajištěných investic vůbec. Zlato má totiž dlouhodobě rostoucí hodnotu a v současném období je dokonce na svých historických maximech.

Je to nejen z důvodu omezeného množství nalezišť, ale také z důvodu, že v období krize se každý raději upne k něčemu hmotnému, fyzickému, na co si může skutečně sáhnout, než že by investoval do akcií či dluhopisů.

Investice do zlata je samozřejmě stejně jako jiné investice riziková, ale díky trvalému růstu hodnoty zlata v minulosti, je zde velký předpoklad, že by neměla hodnota zlata výrazněji klesat. To, zda ještě více poroste, je otázka. Nikdo nedokáže věštit z křišťálové koule.

Zlato je ale bezesporu zajištěný přístav, do kterého je vhodné alespoň část svých finančních prostředků investovat. Zlaté pruty či cihly jsou opravdu jistotou, kterou vám žádná inflace, ani kolaps burzy zkrátka nemůže nikdo vzít. V tom je zlato naprosto jedinečné a také je to důvod, proč je tak oblíbené. Investice do zlata, tedy dlouhodobá investice z důvodu udržení hodnoty peněz, je rozhodně tím správným krokem. Záleží ale pouze na vás, jestli je pro vás zlato dostatečně likvidní a funguje v poměru výnosu a rizika.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.