Nestůjte frontu na Svatováclavskou korunu

Svatováclavská koruna je významným klenotem naší republiky. Pokud jste ji doposud neměli možnost vidět z jakéhokoliv důvodu nebo jste se k ní jednoduše neprotlačili, využijte jiný způsob. Navštivte Obecní dům v Praze, kde je vystavena tato koruna v propracované a dokonalé replice.

To znamená, že ji můžete vidět bez čekání ve frontě a zcela zdarma.

Pohlédněte na symbol české státnosti

Pohled na Svatováclavskou korunu patří bezpochyby k těm nezapomenutelným. Dostane se vám možnosti spatřit i ty nejmenší detaily tohoto klenotu. Nejde pouze o zlatou kostru, ale také drahokamy, jimiž je koruna poseta.

Jsou to rubíny, safíry, perly, smaragdy a mnohé další. Každý z těchto jasně viditelných prvků pak symbolizuje něco.

Mincovna, potažmo zlatník Jiří Urban stojící za ruční výrobou repliky Svatováclavské koruny si dal záležet opravdu na každém detailu tak, aby výsledek byl co nejlepší. A právě Pražská mincovna vám kromě pohledu na tento unikát nabídne i mnohé jiné.

Pořiďte si mince ČNB

Vaše návštěva Obecného domu v Praze nemusí končit jen pohledem na dokonalou repliku Svatováclavské koruny. Pořídit si můžete i krásnou vzpomínku, a to například v podobě unikátního zlatého dukátu. K dispozici vám budou mince ČNB, které lze získat v nejrůznějších podobách a za odlišné pořizovací náklady.

Ať už to bude zlato nebo stříbro věřte, že budete mít z čeho vybírat. Detailní ražba, staré exponáty a spousta nevydaných českých mincí. Na své si přijdou nenároční zákazníci i ti, kdo dávají přednost hodnotné investici do zlata a stříbra.

Využijte produktové nabídky pražské mincovny a hlavně, navštivte Obecní dům, kde na vás čeká významný korunovační klenot. Podívejte se na repliku Svatováclavské koruny v Praze, aniž by vás při tom kdokoliv omezoval. Podívejte se na jedinečné dílo turnovského zlatníka Jiřího Urbana a na jeho precizní práci.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.