Absurdní bankovní poplatky

Poplatky v bankách jsou jistě obtěžujícím faktorem pro kohokoliv. Občas jde však o procesy, u nichž je to nevyhnutelné a zkrátka musíte zaplatit, ať už jde řádově o koruny nebo desetihaléře. V bankovním sektoru lze samozřejmě volit i z institucí, které nepožadují žádné bankovní platby, minimálně ty základní.

Opakem toho jsou však banky, jejichž produktové portfolio občas hýří doslova absurdními bankovními poplatky. Nebudeme vyzrazovat, jaké instituce to jsou, seznámíme vás ale s konkrétními příklady.

Poplatky, které nepochopíte

Některé banky jednoduše nevědí, jak dostat peníze ze svých klientů. Poměrně nelogické jsou například platby za elektronické výpisy. Služba, jež je mnohdy nabízena jako bezplatná alternativa k papírové variantě.

bankovni poplatkyTím však náš výčet absurdit dozajista nekončí. Divné jsou poplatky za autorizační SMS, bez níž vlastně neuskutečníte žádné převody, jejichž výše se tak nepřímo navyšuje. K nestandardním položkám lze zařadit také tyto.

  • Poplatek za vedení kontokorentu
  • Poplatek za provedení nebo změnu trvalého příkazu
  • Poplatek za výměnu mincí
  • Poplatek za změny týkající se hypotéčního úvěru
  • Poplatek za účetní položku
  • Poplatek za změnu osobních údajů v rámci jakékoliv smlouvy
  • Poplatek za neuskutečněnou platbu
  • Poplatek za vedení účtu zemřelého člověka

Jak se vyhnout absurditám

Jak sami můžete tušit, je trh doslova zaplaven řadou nestandardních poplatků. Těm se lze vyhnout jedním jediným způsobem. Přejdete k jiné bankovní instituci, která vás nebude obtěžovat obdobnými platbami.

Díky medializaci těchto poplatků vznikla také každoroční soutěž o nejabsurdnější poplatek. Snad právě toto upozorňování na nevhodné a mnohdy naprosto zbytečné poplatky donutí bankovní instituce zrušit jejich platnost. Za chvíli bychom totiž mohli platit i za vzduchu kolem sebe.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:Idea go)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.