Plaťte na dovolené Bitcoinem a jinými kryptoměnami

bitcoin

Kdo by si kdy představil, že se virtuální měny stanou natolik populární, jako je tomu v dnešní době. A ano, stalo se. Přibývá liší, kteří investují do Bitcoinu a ostatních kryptoměn. Zároveň je tu zvětšující se množství internetových obchodů přijímající platby právě v kryptoměnách. Bylo tedy jenom otázkou času, než se budete moci vydat na zahraniční dovolenou a tam platit svými naspořenými Bitcoiny.

Víte, kde se dá platit kryptoměnami?

Na počátku všeho byste si měli ověřit, kde všude vlastně můžete upotřebit vaše kryptoměny. Na internetu existujte velká spousta projektů, které fungují jako velké databáze takových míst. Za zmínku stojí kupříkladu online projekt coinmap.org. Ve výčtu těch dalších bychom mohli jistě pokračovat. Je to třeba bitcoin.travel nebo cheapair.com.

Jak už prozrazují názvy některých z nich, zaměřeny jsou na konkrétní oblasti cestování a také vybrané kryptoměny. Tou nejpopulárnější je bezpochyby Bitcoin. Ještě, než vyrazíte na dovolenou do zahraničí, projděte si místa, kde bude moci platit Bitcoiny. Ať už jsou to kamenné obchody, letenky, hotely, restaurace a mnohé další.

Platební karta na Bitcoiny

Platit Bitcoiny za věci v online světě je poměrně jednoduché. Jak to ale probíhá v reálném světě? V takový okamžik vám přijde vhod nejenom vaše bitcoinová peněženka, ale také bitcoinová platební karta. Mnozí provozovatelé těchto služeb ji totiž nabízí k peněžence jako velice příjemný bonus. Při placení dochází k automatickému převodu kryptoměny na konkrétní měnu a platba je zrealizována v podstatě obratem. Jediné co, tak si dejte pozor na výši poplatků spojených s těmito platby. I to si však můžete ověřit dopředu.

Nechme se tedy překvapit, jakým směrem se budou ubírat kryptoměny v našich životech a jak moc se rozšíří Bitcoin do běžného provozu. Zatím je trend nastaven tím správným směrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.