Vyplatí se investice do kryptoměn?

Kryptoměny jsou tématem současné doby, o tom není žádných pochyb, respektive samotná investice do nich. Jestliže uvažujete o něčem podobném, určitě se vám hodí několik informací spojených s jejich hlavními výhodami a nevýhodami. Zaměříme se především na situaci, kdy byste chtěli realizovat přímý nákup kryptoměny.

Výhody nákupu kryptoměny

Za ten nejzásadnější klad lze označit to, že přímým nákupem kryptoměny se stáváte jejím právoplatným majitelem. To znamená, že s ní disponujete a můžete si za ni pořídit spoustu ostatních věcí, ale také praktických služeb.

V okamžiku, kdy budete kryptoměnu držet, nejste povinni za takový úkon platit jakékoliv poplatky navíc. Těm se jednoduše vyhnete.

Nevýhody nákupu kryptoměny

V okamžiku, kdy půjde o přímý nákup, musíte si uvědomit to, že nemůžete spekulovat na poklesu ceny. Pro někoho může jít i o poměrně složité procesy vedoucí k získání kryptoměny. Určitým rizikem jsou také útoky hackerů, jež se snaží napadat nejenom samotné počítačové stanice, ale i burzy s těmito kryptoměnami. V jejich případě je třeba počítat i s delší technickou podporou.

Jiný způsob nákupu kryptoměn

Určitou alternativou kryptoměn je obchodování pomocí CFD u regulovaných brokerů. Pak můžete eliminovat řadu nevýhod přímého nákupu a budete moci dokonce spekulovat s poklesem ceny na trhu. Na druhou stranu počítejte s tím, že nejste plnohodnotnými majiteli kryptoměny.

Nežli se vůbec pustíte do takového kroku, měli byste si o celém segmentu přečíst co možná nejvíce hodnotných informací, abyste měli alespoň částečnou představu o tom, do čeho investujete. Kryptoměny mohou být zajímavým zdrojem příjmu, ale také nebezpečnou oblastí, kde lze prodělat nemalé množství peněžních prostředků.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.