Páteční investiční okénko – 3. díl (podílové fondy)

Páteční investiční okénkoInvestiční trh vám kromě komodit, o kterých jsme vás informovali v přechozím článku, přináší další finanční možnost, jak adekvátně investovat své naspořené úspory. Poměrně oblíbeným způsobem jsou podílové fondy, které vás svým charakterem zařadí do určitého skupinového investování.

Podílníkem se stáváte v okamžiku nákupu libovolného podílového listu. Cenného papíru, který vyjadřuje část podílu daného fondu, o který se stará profesionální společnost, jež s financemi hospodaří tak, aby vám přinesla co největší výnos.

Mezi pozitivní klady této poměrně jisté investice, patří značná likvidita a zajímavé zhodnocení. Do určité míry se odbourává i riziko ztráty financí, protože jakékoliv neúspěchy podílového fondu nesou rovnoměrně všichni jeho podílníci. Navíc vám podílové fondy umožňují bezproblémový výběr financí za velice nízkých bankovních poplatků. Disponovat samozřejmě můžete podílovými fondy libovolných společností.

V dalším článku si přiblížíme investici do termínovaných vkladů, jež nesou vysoké jistoty, ale na druhou stranu i menší výnosy. Nezapomeňte příští pátek sledovat náš web www.financni-moznosti.eu, nebo náš Facebook.

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: digitalart)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.