Páteční investiční okénko – 2. díl (komodity)

Páteční investiční okénkoDnešní díl pátečního investičního okénka bude zasvěcen komoditám, které jsou často označovány, jako futures. Na rozdíl od akcií (o kterém pojednával předchozí článek zde) nejde o investice do nejrůznějších společností, nýbrž do zboží. Ano, komodity jsou vlastně suroviny, se kterými lze obchodovat. Nabývají samozřejmě několika podob, od energií, přes kovy, zemědělské produkty či maso a dobytek.

Nežli se pustíte do finančního zajištění v podobě komodit, je třeba si uvědomit, že nákupem libovolného množství pšenice či jiné suroviny, tento výrobek ve skutečnosti neobdržíte. Vy pouze zobchodujete dané zboží v určitém časovém úseku za patřičnou cenu. Vydělat tedy můžete na komoditách i v případě, že jejich ceny klesají či stoupají.

Na základě cenového vývoje v podobě grafů a za přispění odpovídajících softwarů, můžete aplikovat řadu metod pro určení budoucí ceny komodity, díky čemuž lze také značně zbohatnout.

V dalším článku, který vám přineseme opět příští pátek si něco řekneme o oblíbeném způsobu investování a to do podílových fondů.

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: digitalart)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.