Pojištění schopnosti splácet hypoteční úvěr

Pojištění schopnosti splácet hypoteční úvěr je často jediným a velice důležitým záchranným prvkem pro rodinu, která nemá finanční rezervy pro případ ztráty zaměstnání či příjmu. Pojištění schopnosti splácet je totiž klasickým neživotním pojištěním, které vás ochrání v celé řadě případů, kdy vám vypadnou příjmy. Jde obvykle o nějaké období, po které za vás pojišťovna danou hypotéku bude splácet. Nejde ale nikdy o nekonečně dlouhou dobu.

Rodina má obvykle zhruba půl roku na to najít jiný zdroj příjmů nebo jiný způsob financování dané hypotéky. Samozřejmě je možné využít další pojištění pro případ úrazu či invalidity, ale pojištění proti ztrátě zaměstnání je zde pouze toto. Při ztrátě zaměstnání je potřeba ihned začít jednat. Hledat nové možnosti, hledat nové příležitosti a související příjmy.

Není možné zůstat jen tak nečinný a doufat, že pojišťovna bude splácet vaši hypotéku na vždy. Vy musíte být tím, kdo se o sebe následně postará. Pojištění schopnosti splácet vám do začátku dá náskok proti ostatním. Ale dlouhodobé břemeno hypotéky z vás ani toto pojištění sejmout nedokáže.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.