Spravujte své účty přes mobilní aplikace

Doba jde neustále kupředu a pokročila také v oblasti financí. Dnes již nemusíte spravovat své peníze prostřednictvím poboček jednotlivých bank nebo za pomoci internetového bankovnictví. Tento segment se před několika lety otevřel i mobilním telefonům, respektive chytrým zařízením s běžně dostupným operačním systémem.

Banku můžete mít zcela na dosah ruky, tak v současnosti zní motta většiny finančních institucí, které jsou svým zákazníkům mnohem blíže, než kdy předtím.

Co lze spravovat za pomoci mobilní banky?

V první řadě je třeba zmínit, že jde o přímé bankovnictví, k němuž je zapotřebí internet. Díky němu lze k osobním či firemním účtům přistupovat v podstatě z jakéhokoliv místa. Kdykoliv a odkudkoliv.

Mezi naprosto základní vymoženosti mobilního bankovnictví patří bezpochyby tyto úkony.

  • Zobrazení zůstatku
  • Platební historie konkrétního účtu
  • Provádění platebních příkazů

Součástí aplikací většiny bank je také vyhledávání jednotlivých bankovních poboček, včetně bankomatů.

Služby, které šetří čas a peníze

sprava uctuSpráva osobního účtu však může mít daleko více praktičtějších podob, k nimž patří kupříkladu online vyřizování bankovních půjček a kontokorentů. Nastavování denních či měsíčních limitů, jak v rámci osobního konta, tak platební karty, úprava předdefinovaných šablon nebo skenování složenek.

Mobilní bankovnictví je samozřejmě propojeno s dalšími platformami, jako je internetové bankovnictví nebo návštěva konkrétní pobočky.

Mobilní bankovnictví pro všechny operační systémy

Ať už patříte mezi klienty jakékoliv větší banky, která disponuje výše zmíněnou aplikací, neobávejte se případné nekompatibility s vaším zařízením, protože většina bankovních domů podporuje jak systém Android, tak Windows Mobile nebo iPhone.

Finance můžete mít dnes neustále na očích.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: stockimages).

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.