Výhody a úskalí offshore společnosti

Na území české republiky a někdy výhradně na něm pracují společnosti, které byly založeny v Nizozemsku, na Maltě, nebo se v její hlavičce objeví Seychely, případně jiná, pro nás exotická země. Není těžké se domyslet, proč tyto společnosti nejsou registrovány v České republice a určitě není důvodem zahraniční majitel. Proč si čeští podnikatelé zakládají společnosti často v exotických zemích a co tím vlastně získají?Založení offshore společnosti, jak se těmto společnostem říká, má samozřejmě své důvody a těmi hlavními a možná i jedinými je anonymita a snížení daňové zátěže.

Co je offshore společnost?zahraničí

V podstatě se jedná o firmu, která je založena v ostrovních zemích, které umožňují podnikatelům výrazně snížit nejenom daně, ale i zjednodušit účetnictví, vyhnout se auditům, uzávěrkám a dokonce jsou i země, kde dle zákonů, není požadováno vedení účetnictví vůbec. V některých případech zaplatí podnikatel pouze roční paušální daň, bez jakýchkoliv dalších poplatků a složitého vyplňování daňových přiznání.

Založení offshore společnosti má svá pravidla.

Jedno z nejdůležitějších je znalost zákonů dané země a daňová politika, která se může často měnit. Nutná je i příprava na samotné podnikání, jako důkladná analýza a správné nastavení vlastního podnikání. Pouhé informace o tom, co je offshore společnost vám samozřejmě nestačí. Zakladatele čeká několik úskalí, na které nemusí být vždy připraven. Proto je určitě lepší přenechat založení offshore společnosti odborníkům. Na trhu naleznete spoustu firem, které vám rádi vysvětlí co je offshore společnost a připraví vás na možné problémy. Navíc ne každá forma společnosti je vhodná pro konkrétní podnikání, proto si firmu zabývající se zakládáním offshore společností pečlivě vybírejte. Při výběru je nutné zkontrolovat, zda je v ceně založení kompletní služba, včetně všeho nezbytného pro další fungování, jako je následný servis, založení účtu, zpracování důležitých dokumentů, vedení účetnictví, průběžné poradenství a podobně.

Je založení offshore společnosti legální?

Založení společnosti je naprosto legální, majitel společnosti zůstává v utajení, tudíž nezjistitelný pro platby daní, vyhne se dědické dani a darovací dani a jeho majetek je chráněn v naprosté anonymitě. Ale nejenom toto jsou důvody k založení společnosti. Možnost zjednodušení administrativy, vedení složitého účetnictví a samozřejmě i snížení daní využívá i čím dál více podnikatelů a finančních společností, které se zabývají mezinárodním obchodem a na jejich účet chodí peníze z celého světa.

V jednom z dalších připravovaných článků si ukážeme výhody offshore bankovního účtu (čtěte zde.)

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:arztsamui)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.