Páteční investiční okénko – 1. díl (akcie)

Páteční investiční okénkoV našem prvním dílu několikadílného seriálu na téma investování, se budeme věnovat akciím. Finančnímu výrazu poměrně známému, který ve skutečnosti představuje určitý druh cenného papíru. Tím, že vlastníte akcie dané společnosti, máte ve své podstatě doklad o tom, že jste do dané firmy vložili svůj vlastní kapitál příslušné hodnoty.

Cena těchto akcií se samozřejmě v průběhu času neustále mění, na což má vliv řada věcí týkajících se samotného vývoje a úspěchu společnosti, případně faktory z daného sektoru podnikání tohoto subjektu. A právě v tomto kroku spočítá možnost nárůstu či poklesu hodnoty akcie. Při vhodném nákupu tak můžete poměrně rychle zbohatnout.

Nejsnadnějším obchodováním akcií jsou bezpochyby online systémy, tedy ty, jež jsou přístupny v reálném čase a prostřednictvím internetu. S pomocí speciálních aplikací spravujete svá akciová portfolia a vyčkáváte na vhodný prodej či nákup.

V dalším článku se můžete těšit na investice do zboží, neboli do komodit. Tento článek vám přineseme příští pátek, tak si ho rozhodně nenechte ujít…

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: digitalart)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.