Víte, kde hledat informace o věcných břemenech?

geopas.cz

Každý pozemek, objekt, potažmo nemovitost může být spojena s věcným břemenem. To do jisté míry může omezovat vlastnická práva. Přesně z těchto důvodů se musíte o věcné břemeno zajímat. To platí dvojnásob, když se pustíte do hledání vhodné nemovitosti. Taková investice by totiž mohla být díky věcnému břemenu spojena s jistými omezeními.

Věcné břemeno na listu vlastnictví

Jestliže chcete danou nemovitost najít snadno a rychle, využijete k tomu projekt GeoPas. Ten představuje určitou nadstavbu katastru nemovitostí. Přehledné prostředí, jednoduché ovládání, a hlavně přemíra informací. Nechybí ani obecné údaje o věcných břemenech.

Ta si mimochodem můžete zobrazit v mapových podkladech. Vše tak budete mít, jako na dlani. Podstatný je také odkaz přímo na katastr nemovitostí, kde z listu vlastnictví zjistíte vše potřebné.

Věcná břemena odlišného typu

Když se řekne věcné břemeno, neznamená to vždy to samé. Pod tímto výrazem se totiž může skrývat přemíra významů. Dokazují to například věcná břemena reálná. Těmi dalšími jsou věcná břemena služebnosti. U nich je celkem zřejmé, že dochází k jistému omezení vlastnických práv. Věcné břemeno služebnosti se ještě dále dělí.

  • Pozemková služebnost
  • Osobní služebnost

U pozemkové služebnosti si můžete představit kupříkladu právo stezky, služebnost inženýrských sítí, právo pastvy, na vodu, okapu či oporu cizí stavby. Naopak u osobní služebnosti lze vypíchnout služebnost pobytu, požívací a užívací právo.

Podstatné je vědět, že právě internetový projekt GeoPas.cz vás z pohledu věcných břemen může navést tím správným směrem. Zjistěte potřebná věcná břemena tím nejjednodušším způsobem. Dopracujte se k informacím, které pro vás budou mít především v rámci investice do nemovitosti opravdu zásadní význam. GeoPas se v tomto ohledu stane vaší pravou rukou i v mnoha dalších věcech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.