Páteční okénko – banky v ČR 2. díl (Česká spořitelna)

Páteční-investiční-okénkoV prvním díle pátečního okénka zabývajícího se bankami, jsme si představili první ze známých bankovních institucí, kterou je Komerční banka (čtěte zde). Nyní se přesouváme k prezentaci dalšího subjektu, jež z pohledu počtu klientů, patří k největším v České republice.

Jak již možná všichni dobře tuší, je to Česká spořitelna, jejíž historie, je více než bohatá a bezpochyby také letitá. První spořitelny na území ČR začaly vznikat již v roce 1847, kde s odstupem několika let přibývaly další a další pobočky. Šlo samozřejmě o německy hovořící spořitelny, jejichž vývoj zaznamenal během dlouhých let spoustu změn.

Znárodnění a podej České spořitelny

Právě v roce 1948 došlo ke znárodnění těchto společností. V roce 1992 změnila Česká spořitelna statut a stala se akciovou společností. Česká republika se v roce 2000 a 2002 postarala o prodej téměř stoprocentního vlastnického podílu, který získala finanční rakouská skupina Erste Bank Group.

Velikost a rozsah služeb České spořitelny

Česká spořitelna a.s. se pyšní bohatou klientelou v rozsahu až 5,3 milionu zákazníků, z nichž minimálně třetina využívá internetového bankovnictví. Po celém území ČR se nachází až 640 poboček a vydáno bylo pro zajímavost již 3,3 milionu platebních karet. Využít lze až 1244 bankomatů.ceska sporitelna

Česká spořitelna se stejně, jako ostatní subjekty, zaměřuje na kompletní klientelu. Okusit tak můžete prodlouženou akci výhodných půjček, jednoduché bankovní výpisy, ale poskytnuto vám bude i Flexi životní pojištění nebo cestovní připojištění.

Kontaktní údaje

Pro jednoduchý kontakt České spořitelny a.s. můžete využít tyto kontaktní údaje České spořitelny zde, v rámci nichž naleznete hned několik komunikačních kanálů.

Příští páteční okénko zasvětíme Československé obchodní bance. Další známé bankovní instituci se širokým pokrytím klientů.

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: digitalart)

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.