Bankovní účty pro podnikatele

Pokud jste si právě založili živnost a pustili se do podnikatelských aktivit, jistě řešíte otázku bezhotovostního styku. Situaci, kam si nechat zasílat vydělané finanční prostředky.
Jednou z možností je bezpochyby existující osobní účet. Varianta, která se zdá na první pohled velice automatická a jednoduchá, skrývá však i patřičná úskalí.

Tím největším je samozřejmě kontrola z finančního úřadu, jež může přijít lustrovat správné danění příjmů. V okamžiku, kdy se mezi podnikatelskými platbami objevují i příjmy a výdaje soukromé, jste povinni dokládat, že žádným způsobem nesouvisí s businessem. A to jistě není záviděníhodná situace. Stejně tak můžete přijít o řadu praktických bonusů.

Zařiďte si podnikatelský účet

bankovni ucty pro podnikatele

Z výše uvedených důvodů je tedy patrné, že podnikatelský účet je naprostou nezbytností. Dnes ho nabízí v podstatě každá bankovní společnost a nutno podotknout, že některé za velice nízké poplatky, popřípadě zcela zdarma. Právě vedení těchto účtů bylo v dřívějších dobách poměrně odstrašujícím elementem.

Nyní je tomu však jinak. Vybírat si můžete hned z několika bankovních účtů, jež svými nabídkami a výhodami sednou vašemu businessu. Kromě běžného konta, je to také účet paušální nebo profesní, v rámci něhož se dočkáte mnohem lepších poplatků za jednotlivé služby.

Využívejte kladů podnikatelského účtu

Se založením podnikatelského účtu souvisí i možnost užití dalších zajímavých produktů konkrétní banky. Povětšinou jsou to úvěry, firemní platební karty a mnohé další, co lze upotřebit v rámci podnikatelských aktivit.

Hledáte-li tip na svůj budoucí business účet, za zmínku určitě stojí společnost Fio banka, Komerční banka, Citibank, Československá obchodní banka a ostatní, v jejichž pestrém a bohatém portfoliu si dokáže vybrat skutečně každý živnostník.

 Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: Ambro).

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.