Kde uschovat své finance

Jste ten šťastlivec, co má dostatek financí? Možná i víc, než potřebuje? Je pro vás půjčka neznámé slovo? Nevíte, co s penězi, které leží u vás doma a nechcete, aby jejich hodnota klesala? Máme pro vás pár tipů, jak své úspory můžete efektivně zhodnotit a neklesala jejich hodnota.

Spořicí účet – Pokud chcete mít našetřené peníze kdykoliv k dispozici, využijte spořicí účet. Oproti běžným účtům mají vyšší úroky, tedy i vaše peníze budou lépe zhodnoceny. Navíc spořicí účet bývá většinou zdarma, takže nemusíte zápasit s poplatky za vedení účtu.

Terminovaný vklad – Je další možnost, která patří k bezrizikovým investicím. Nevýhodou však je, že vaše peníze nebudete mít kdykoliv k dispozici. Výhodou jsou vyšší úroky oproti spořicím účtům.

Nemovitost – Když máte k dispozici opravdu veliké finanční úspory, investovat do nemovitosti je jedna z nejlepších možností, které máte. Pronájem koupeného bytu vám může pravidelně přinášet nemalé peníze. Nemovitost můžete i výhodně prodat a vydělat.

Nákup akcií – Pokud přemýšlíte o dlouhodobých investicích, můžou být vhodným řešením i akcie. Obchodování s akciemi vyžaduje určité zkušenosti, jestli se na to sami necítíte, oslovte raději investiční společnost, která má za sebou dlouholeté zkušenosti a je spolehlivá.

Dluhopisy – V případě investic do dluhopisů je nutné počítat s tím, že se s penězi loučíte na dlouhé období – může se jednat i o desetiletí. Vysoké úroky však zaručují, že se takové investice vyplácí.

mBank_CZ_clanok_2

Rozhodnutí je teď na vás. Kdybyste si nevěděli rady, navštivte finančního poradce. Ten vám poradí dle vaší situace a chuti investovat do více i méně rizikových investic.

Článek pro vás připravili specialisté z www.mbank.cz

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.