Létání je bezpečné, ale bez pojištění se přesto neobejdete

Život je jedno velké riziko, ale schovávat se před ním? Pokud naopak patříte k lidem, kteří aktivně vyhledávají výzvy, možná vás napadlo, že si pořídíte pilotní průkaz na ultralight, vrtulník či jiný stroj z dané kategorie. Ostatně proč ne – Čechů holdujících létání rapidně přibývá a v současné době se počet majitelů pilotních průkazů pohybuje kolem patnácti tisíc. Jdete do toho i vy? Nemáte se čeho bát. Létání je nejbezpečnější forma dopravy, a navíc se můžete pojistit!

Pojišťovny nabízí neuvěřitelně pestré spektrum pojistných produktů. Pojistit se dá téměř cokoliv a pojištění pro piloty není výjimkou. Pilotování soukromého letadla vyžaduje spoustu znalostí a zkušeností a některým situacím nelze předcházet vůbec. Nákladná přitom bývá i oprava méně závažného poškození stroje, a právě v takovém chvíli přijde vhod kvalitní pojistná ochrana.

financni-moznosti.eu_online_ergo_cz_01

Pojištění odpovědnosti pilota je určeno pro piloty, kteří létají s vypůjčenými stroji. Dále pak pro žáky leteckých škol a jejich instruktory. Skupina žáků a instruktorů je velmi riziková a na pojištění je proto kladen značný důraz.

Pojištění samozřejmě nezahrnuje všechny typy letadel. Nevztahuje se ani na vzducholodě a létací balóny. Cílovou skupinou jsou piloti letounů, rotorových letadel (vrtulníků), ultralehkých letadel a vrtulníků, kluzáku a ultralehkých motorových vírníků.

Pojištění pro piloty najdete v nabídce vybraných pojišťoven. Chcete-li to nejlepší, obraťte se na pojišťovnu Ergo, u které se vám dostane spousty výhod. Za zmínku stojí velký rozsah pojistného plnění (od 50 000 Kč do 600 000 Kč), až 20% sleva za nalétané hodiny, celosvětová platnost a možnost online sjednání s okamžitou platností. Pojistit se můžete na dobu určitou (3, 6 a 8 měsíců) i na dobu neurčitou s automatickým prodlužováním smlouvy.

financni-moznosti.eu_online_ergo_cz_02

Ergo je zavedená pojišťovna, která na českém trhu působí již velmi dlouho a nabízí kompletní portfolio pojistných produktů. Vydáte-li se letadlem na dovolenou, jistě vám přijde vhod i cestovní pojištění!

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.