Americká hypotéka přináší bohaté možnosti využití

money

Když se řekne hypotéka, asi se není třeba více rozepisovat. Každý člověk má alespoň základní povědomí o tom, že jde o úvěrový produkt vhodný k financování vlastního bydlení. Víte, co ale znamená pojem americká hypotéka? U něj bude možná řada lidí pochybovat. Jestliže do této skupiny patříte také, určitě si přečtěte následující řádky.

Přednosti americké hypotéky

Americká hypotéka je do jisté míry spojení neúčelové půjčky a hypotéky. To znamená, že získané peněžní prostředky můžete využít na cokoliv. Není to jenom nákup nemovitosti a věci spojení s ní samotnou. Na druhou stranu, s tímto typem úvěru se pojí podmínky získání blízké právě hypotéce. Mezi největší benefity patří tedy to, že nemusíte dokládat účel hypotéky a zároveň obdržíte výhodnější úrok oproti klasické půjčce.

Domoci se navíc můžete vyšší finanční sumy v řádu 70 % hodnoty zastavěné nemovitosti. Díky delší době splatnosti si pak ve své podstatě naplánujete optimální výši měsíčních splátek. Mnozí poskytovatelé amerických hypoték navíc nabízí klientům i možnost předčasného doplacení úvěrového závazku, a to zcela zdarma.

Má americká hypotéka nějaké nevýhody?

Na seznam potenciálních nevýhod se dostává trochu zhoršený úrok oproti běžné hypotéce. Jak již bylo poznamenáno o několik řádků výše, nezískáte tolik peněz ze zastavěné nemovitosti, jako by tomu bylo u účelové hypotéky. Právě ručení nemovitostí je pak určitým rizikem toho, že při nesplácení svých závazků o ni jednoduše přijdete.

Americká hypotéka se v současné době objevuje v produktových nabídkách bankovních i nebankovních společností. Nutno podotknout, že u bank se setkáte s výhodnějším úrokem oproti nebankovním poskytovatelům. Na druhou stranu, u nich zase můžete očekávat benevolentnější podmínky získání.

Tak neváhejte a využijte potenciál americké hypotéky k prospěchu svému.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.