Vybíráme vhodný typ úvěru

Na trhu je poměrně značné množství nejrůznějších finančních produktů, které vám mohou poskytnout odlišné velikosti peněžních prostředků. Každý z úvěrů má bezpochyby zcela jiné podmínky získání a také jeho samotný charakter je vhodný pro rozdílné upotřebení.

Abyste se ve světě financí a půjček alespoň trochu vyznali, přinášíme vám krátké shrnutí těch nejpopulárnějších produktů.

Spotřebitelský úvěr

Snadno dostupná půjčka, která se dělí na účelovou a neúčelovou. Každé z pojmenování naznačuje, k čemuž slouží. Účelový spotřebitelský úvěr musíte použít na konkrétní věc. Bezúčelový spotřebitelský úvěr máte plně ve své moci.

Výhodou je jistě snazší získání, a to i větších finančních sum, u nichž nemusíte ručit žádnou nemovitostí. K nevýhodám však patří horší podmínky splácení, respektive vyšší úroková sazba.

Stavební spoření a překlenovací úvěr

typ uveruStavební spoření je jedním ze zajímavých zdrojů financí, který je spojen s výstavbou, rekonstrukcí nebo zařizováním nemovitosti. K jeho řádnému nabytí je třeba splnění několika nutností. Pakliže jich v době žádosti ještě nedosahujete, můžete využít překlenovací úvěr. Ten má krátkodobý charakter a nevýhodné podmínky, které vás nutí k brzkému získání klasického stavebního spoření.

Hypotéční úvěr

Často nazýván, jako hypotéka. Slouží k financování vlastního bydlení. Konkrétní nemovitostí je poté třeba ručit. K jeho nesporným výhodám patří jistě nižší úrokové sazby a možnost fixace na předem dané množství let.

Kontokorentní úvěr

Oblíbený finanční produkt, který vám umožňuje přečerpat zůstatek na účtu do záporných čísel. Úroky platíte pouze z toho, co si půjčíte a za příslušné období. Z příchozích plateb je úvěr postupně hrazen. Využívat ho lze opakovaně. Jeho charakter je bezúčelový, je možné ho tedy upotřebit skutečně na cokoliv.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: stockimages).

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.