Nečekané výdaje před výplatou vás nerozhodí

Jistě znáte situaci, kdy máte naplánovaných několik větších výdajů, jako je platba povinného ručení, doplatek za vodu, dovolená nebo dětský letní tábor. A jako naschvál se v momentě, kdy sotva zaplatíte vše, co potřebujete, stane něco nečekaného. Může to být opoždění mzdy, nebo další výdaj, se kterým už doma opravdu nepočítáte. Například se rozbije důležitý spotřebič, nebo přijde složenka, na kterou jste zapomněli. Najednou jste ve stresu a přemýšlíte, jak zvládnete překlenout období, kdy máte na účtu i v peněžence prázdno. Přesně pro tyto situace jsou určené půjčky před výplatou, které vám zajistí opět klidný spánek. Zvládnete je navíc vyřídit během pár minut, a to dokonce ze svého domova či odkudkoliv, kde se právě nacházíte.

O co jde?

Půjčka před výplatou je rychlé a krátkodobé řešení, jak získat menší obnos peněz. Většina lidí si takto žádá o částku ve výši 5 000 Kč, zejména nebankovní společnosti vám však nabídnou dosti různorodé možnosti podle vašich potřeb. Můžete tak zažádat i pouze o 500 Kč, v některých případech pak naopak až o 30 000 Kč.

Stejně tak je velmi rozdílná doba splácení. Je možné si ji zvolit pouze na týden a tedy ihned po obdržení chybějící výplaty celou částku splatit. Na druhou stranu si můžete vybrat i pomalejší způsob a rozložit si vše do menších splátek, třeba na šest měsíců. Vše záleží na konkrétní nabídce, kterou zvolíte, a také na vašich potřebách a možnostech.

Pomocí počítače nebo mobilu

Drtivá většina těchto půjček je vyřizována přes internet. Další možností je také sms půjčka, o kterou zažádáte prostřednictvím svého mobilního telefonu. Obě tyto varianty jsou velmi pohodlné, rychlé a snadné. Vyřízení vám zabere pouze pár minut, navíc není potřeba nikam chodit. Požádat o peníze prostřednictvím internetu či telefonu můžete kdykoliv, i v noci či o víkendu.

Při podávání žádosti prostřednictvím formuláře na webových stránkách budete dotazováni pouze na základní informace o své osobě a na výši částky, kterou chcete vypůjčit. Dále si zvolíte způsob splácení a číslo účtu, na který chcete obnos odeslat. Své příjmy většinou nijak nedokazujete, pouze na ně zodpovíte v dotazníku, ale nedokládáte je.

Po vyplnění těchto údajů už jen čekáte na schválení, které zpravidla proběhne do hodiny. Následně vám společnost převede peníze na účet. Zde už rychlost převodu záleží i na vaší bance, jak rychle vám je připíše. Můžou to být hodiny nebo i dny. Obzvlášť pokud převod probíhá o víkendu či ve svátek, je pravděpodobné, že peníze budete mít k dispozici až následující pracovní den. Přesto je celý proces rychlejší, než kdybyste šli žádat o úvěr osobně do banky.

Kolik zaplatíte?

Na tuto otázku vám bohužel neodpovíme, situace na trhu se mění tak rychle, že to nedokážeme odhadnout. Máme pro vás však dobrou zprávu! Určitě si na internetu vyhledejte aktuální možnosti. Řada společností totiž nabízí novým klientům velmi zajímavou akci, která bývá označována jako první půjčka zdarma. Jedná se o menší částku, kterou máte zpravidla k dispozici na dobu jednoho měsíce. Poté ji zas musíte celou jednorázově vrátit. Pokud vše splníte a neopozdíte se s platbou, bude vám účtován úrok 0 %, peníze tedy budete mít k dispozici zcela zdarma, jako byste si je vypůjčili od přátel či rodiny. Ovšem s tou výhodou, že se vaše okolí o nepříznivé finanční situaci, ve které jste se ocitli, nemusí vůbec dozvědět.

Výhodný úrok samozřejmě není vždy určen pouze pro nové zákazníky. Naopak, některé akce zase cílí na výhodné podmínky pro stálé klienty. Nabídka jednotlivých společností se opravdu mění každý týden, výběr je však tak bohatý, že prakticky kdykoliv narazíte na lákavou možnost, kterou stojí za to využít.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.