Proč byla moje žádost o půjčku zamítnuta?

Banky jsou při posuzování žádostí o úvěr velmi přísné a proto se řada lidí obrací na nebankovní společnosti s vidinou, že jim bude půjčka schválena. Bohužel se velmi často stává, že je klient odmítnut i tam, ale nezjistí z jakého důvodu. Většina poskytovatelů se zdráhá sdělit důvod zamítnutí. V dnešním článku si řekneme co hraje největší roli v tom, zda úvěr získáte nebo ne. 

Nejčastější důvody neúspěchu

Možná to ani nevíte, ale od prosince 2016 se výrazně zpřísnilo posuzování klientů v nebankovním sektoru. Určitě si pamatujete na to, že byla velmi dostupná malá půjčka bez doložení příjmů, ale ta je nyní na ústupu. Každá nebankovní společnost musí každého klienta prověřit a on jí musí doložit dokumenty, které potvrzují jeho solventnost. Jednoduše řečeno musíte prokázat, že jste schopní úvěr splatit. Ačkoli se na první pohled může zdát, že všechny požadavky splňujete nemusí tomu tak být.

Nejčastějším kamenem úrazu je nízký příjem, který nedosahuje hranice 11 000 Kč. Pokud bude žádat matka na mateřské dovolené o půjčku například 8 000 Kč a její mateřská nedosahuje 11 000 Kč bude rychlá půjčka pravděpodobně zamítnuta. Lidé, kteří zrovna nastoupili do zaměstnání a nacházejí se ve zkušební době velmi často také neuspějí, protože není jisté, zda jim bude prodloužena smlouva na delší dobu než 3 měsíce. Jak je to s registry? Jsou ještě půjčky bez registru možné? Nebankovní společnosti již také musejí do registru dlužníků nahlížet, ale neznamená to, že bude vaše žádost automaticky zamítnuta na základě opomenutí jedné faktury. Mnoho firem stále nahlíží na klienty individuálně a snaží se jim vyhovět i přes zpřísnění pravidel.

Exekuce a insolvence, mám šanci?

Zákaznická podpora udává, že se na ně obrací čím dál více lidí, kteří jsou v exekuci nebo insolvenci a žádají o pomoc. Pokud je na vás uvalena exekuce tak je procento schválení mnohem nižší než když tomu tak není. Úvěr v insolvenci možný není.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.