Kdo půjčí pokud máte negativní zápis v rejstříku dlužníků

nebankovky.cz

Původně byla situace jednoduchá. Banky půjčovali své peníze jen tomu, kdo neměl negativní zápis v rejstříku. A nebankovní společnosti naopak půjčovali i těm, kteří zápis měli. Aby to ovšem nebylo jednoduché, tak některé banky začali půjčovat i v případě zápisu. A některé nebankovní firmy nahlížejí do rejstříku a žádosti takových žadatelů neschválí. A nyní je absolutně nemožné se vyznat v tom, kdo je vám ochoten půjčit a kdo vás naopak zamítne. A hledáte-li rychlé peníze, tak může být velmi složité najít někoho, kdo vás schválí. A o to více frustrující, když se žádosti vracejí zamítnuté.

Kdo mi tedy půjčí a jak to zjistím

Pokud si sjednáváte půjčku, je vždy dobrý nápadem začít v porovnání nebankovních půjček. Takovéto srovnání ovšem obsahuje naprosto všechny nabídky, které nejsou nijak třízeny ani vybrány. Začněte tedy v kategorii porovnání půjček bez nahlížení do rejstříku. Tyto nabídky jsou již tříděny tak, že obsahují pouze nabídky, u kterých zápis v rejstříku nevadí. Jednoduše řečeno – absolutně všechny výsledky, které na dané stránce vidíte, vám mohu být vyplaceny. A to zpravidla ještě dnešní den.

Postup je jednoduchý. Musíte si vybrat takovou nabídku, kde je dostatečná maximální výše. Je-li vhodných více nabídek, jednoduše je vyberte dle úrokové sazby. Tlačítko vedle produktu vede na internetové stránky toho, kdo jej nabízí. Klikněte a dostanete se přímo ke zdroji. A žádost vyplníte přímo na jejich internetových stránkách. Rovněž během vyřizování jednáte přímo s poskytovatelem a ne prostředníkem. Což celou transakci zrychlí a zjednoduší.

Vše není jen o úrokové sazbě, buďte pozorní

V porovnání se dívejte i na ostatní parametry. Tradičně nám sama úroková sazba řekla, kolik přeplatíme.

V dnešní době ovšem nebankovní firmy nabízejí výhodné akce. Předčasné splacení nám nabízí možnost kdykoliv peníze najednou vrátit (např. při refinancování nebo konsolidaci) a neplatit úroky, které by nám byly naúčtovány v budoucnosti. Rovněž lze ušetřit v případě řádného splácení – klasické jsou akce, kdy pokud řádně splácíte po celý rok, tak na konci je vám vráceno 20% – 50% všech zaplacených úroků. V neposlední řadě zde jsou i akce s možností platit extra splátky, které nám umožní celý dluh umořit dříve. A rovněž neplatit budoucí úroky. Při hledání půjčky bez rejstříku dlužníků tak neberte ohled jen na úrokovou sazbu. Ale v daném porovnání se dívejte i po těchto akcích a vlastnostech té které půjčky.

Jaké podmínky jsou tady nejdůležitější

Při hledání a porovnání půjček, kterým nevadí negativní zápis v rejstříku, musíte brát ohled na vícero vlastností a parametrů. Zejména:

  • zaměstnání – pokud je vyžadováno znamená to, že budete pravděpodobně nuceni jej od zaměstnavatele získat, což jen vše zdrží
  • příjem – jeho doložení je snadnější, mnohdy jen vytisknete výpis z vašeho bankovního účtu
  • zástava a ručitel – v dnešní době se již nevyžadují, není to běžným parametrem
  • rejstřík – využijete-li odkaz výše, vidíte jen nabídky, kde půjčí i s negativním zápisem
  • splatnost – čím delší, tím bude vaše měsíční splátka nižší, ale obvykle úroková sazba bude vyšší

Dle těchto kritérií je jednotlivé nabídky velmi snadné porovnat. A ve výsledku vám zůstane jen ta jednu, o kterou můžete ihned požádat a která vám bude vyhovovat ze všech nejvíce. Díky okamžitým převodům v rámci stejné banky vám následně mohou být i peníze vyplaceny ještě dnes. A vaše finanční potřeba bude ihned vyřešena.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.