Lidé čím dál více využívají online srovnávače pojištění, věří jim více než před pandemií

logo

Online obchody, internetové bankovnictví nebo online sjednání pojištění. To vše bylo dříve doménou spíše mladší generace a velké množství lidí ještě nedávno dávalo přednost osobnímu kontaktu. Alespoň když přišlo na řešení bankovních nebo i pojišťovnických záležitostí. Uplynulý rok, který byl pro většinu z nás ve znamení pandemie koronaviru, však toto změnil, a nyní v online prostředí vyhrávají i ta odvětví, u kterých jsme to dříve nečekali.

Příkladem je zmiňované pojištění, jehož sjednání online sice není žádnou novinkou, přesto tuto cestu lidé ve velkém volí až nyní. „Zatímco některé druhy pojištění se v předloňském roce s pár výjimkami uzavíraly výhradně při osobních návštěvách, některé druhy zase lidé uzavírali v drtivém procentu případů online. Tradičně to bylo například cestovní pojištění, což přisuzuji třeba i tomu, že bylo cestování daleko více spontánní, rychlé a mnoho bank nabízelo možnost pojistit se online skrze mobilní aplikaci internetového bankovnictví. Lidé tak využívali možnosti sjednat si pojištění na pár kliknutí a rovnou ho i zaplatit. Bylo to pohodlné a efektivní. Nyní však už není řeč jen o cestovním pojištění, online si lidé sjednávají například i životní pojištění, a věřím, že na tom má svůj podíl právě pandemie a s ní související náklon lidí k digitalizaci,“ vysvětluje Aleš Rothbarth, expert z internetového srovnávače pojištění Klik.cz.

Na tomto portálu je klientům již roky nabízena možnost sjednat online nejen zmiňované cestovní pojištění a životní pojištění, ale také povinné ručení, havarijní pojištění a pojištění domácnosti a nemovitosti. Ne všechny produkty však byly dříve tolik využívány. „Mohu potvrdit, že ještě před dvěma lety měli lidé nejvíce zájem o cestovní pojištění, povinné ručení a havarijní pojištění. Za poslední rok však registrujeme neuvěřitelný nárůst uzavřených pojistek i pro ostatní pojišťovnické produkty. Lidé začali tomuto způsobu pojištění věřit,“ doplňuje Rothbarth.

Tento vývoj však nemá na svědomí jen pandemie, srovnávače mají oproti kamenným pobočkám pojišťoven i jinou výhodu. Zpravidla je vše uzavřeno za kratší čas, lidé tak mohou učinit z pohodlí domova, nikdo se jim nesnaží prodat lepší a dražší produkty a pojištění přes online srovnávač často vyjde i o dost levněji. „Naším hlavním cílem je zákazníkovi vyložit karty na stůl tak, jak byly rozdány. Nic nezaobalujeme, nepřikrášlujeme a hlavně nikoho nepřesvědčujeme. Pokud má někdo zájem o pojištění, splníme naši část, a nabídky podle požadavků srovnáme a následně pomůžeme se sjednáním pojištění a s jinými případnými problémy. Ve většině ohledech je tento způsob jednoznačně komfortnější,“ uzavírá Rothbarth za Klik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.