Jak vybrat do kanceláře spořič vody neboli perlátor?

perlator

Rádi byste začali ve firmě nebo doma šetřit vodou a nevíte, jak na to? Možností máte hned několik. Tou, kterou vám dnes představíme, je perlátor. Perlátor je navržen tak, aby ušetřil tisíce litrů vody, a tím i stovky peněz ve vaší peněžence. Přitom vás vyjde na několik desetikorun, maximálně stokorun. Abyste s perlátorem ušetřili, je velmi důležité vybrat ten správný.

Co sledovat při výběru perlátoru?

Nejprve se podívejte na velikost perlátoru a jeho ok. Čím jsou menší, tím účinněji budou filtrovat nečistoty z vody, a zároveň propouštět dostatek vody pro použití. Zvažte typy dostupných perlátorů. Pokud máte přístup ke studené i teplé vodě, zvolte perlátory se dvěma otvory pro připojení k oběma vývodům najednou. V neposlední řadě berte v úvahu materiál, ze kterého jsou perlátory vyrobeny – obvykle plast nebo kov. Materiál by měl být dostatečně odolný, aby odolal tlaku proudu vody a nečistot. Při výběru perlátorů je důležité si uvědomit, jaká velikost a typ perlátoru nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Množství vody ušetřené konkrétním perlátorem se může lišit v závislosti na velikosti, tlaku a průtoku samotného perlátoru.

Zajímejte se o certifikaci

Nezapomeňte zkontrolovat, zda perlátory mají nějakou certifikaci, včetně těch, které zaručují jejich úsporné vlastnosti. Vzhledem k tomu, že perlátory se mohou lišit z hlediska kvality a účinnosti, mohou být tyto certifikáty dobrým ukazatelem výkonnosti perlátorů. Nakonec věnujte pozornost ceně a dostupnosti. Hledejte perlátory, které jsou cenově dostupné, ale také se ujistěte, že právě ten typ, který jste si zvolili, je k dispozici. Pokud vám můžete dát dobrou radu do domácnosti, zaměřte se na certifikaci u většiny produktů, které si kupujete. Zabráníte tak mnoha nepříjemnostem.

Kam perlátor nainstalovat?

Pokud se rozmýšlíte, kam perlátor nainstalovat, zvolte raději více míst. Cena perlátoru je tak nízká, že se vám rozhodně vyplatí pořídit více kusů najednou, a nainstalovat je zároveň například do koupelny, do kuchyně a na další místa, kde máte zdroje vody. Tímto způsobem můžete maximalizovat úspory z vašeho perlátoru. Finance, které takto uspoříte, vám cenu perlátoru zcela jistě zaplatí, a zároveň získáte ještě i pár stovek navíc. A to je přesně ten důvod, proč byste si perlátor měli pořídit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.