Ušetřete peníze z výplaty a vhodně je investujte

ing

Všichni z nás by měli myslet na budoucí časy. A to především z pohledu financí. I když si nyní říkáte, že nejste schopni ušetřit ani korunu z výplaty, nezoufejte, protože všechno je možné. V následujících řádcích vám poradíme, jak ušetřit peníze a hlavně, kam je vhodně investovat. Typickým příkladem jsou podílové fondy. Díky nim budete finance zhodnocovat, vybudujete si finanční železnou zásobu a můžete si pořídit něco vysněného.

Začněte u pravidelného šetření

Možná máte aktuálně našponovaný rodinný rozpočet, to se však může snadno změnit. Stačí si zažít několik základních pravidel, podle kterých se při nakládání s financemi budete řídit. Typickým příkladem může být nahrazení jízdy automobilem chůzí nebo veřejnými dopravními prostředky, s nimiž ušetříte za benzín.

Začnete nakupovat s rozvahou a patřičnou přípravou. Zjistíte, co vám v domácnosti chybí a co potřebujete. Následně využijete slevových akcí a pořídíte si jen to, co je nutné. Žádné rozmary a zvyklosti spojené s tím, že musíte utratit celou výplatu. Ranní snídaně a pracovní obědy v restauracích jednoduše nahradíte těmi domácími. Ze zakoupených ingrediencí toho totiž uvaříte podstatě více, tedy na více dnů a náklady na takový oběd budou minimální.

Slevové akce zaneste do svého života v maximální možné míře. To znamená, že slevové poukazy využívejte i v rámci kultury a podobných akcí. Když si nenecháte ujít podobné příležitosti, nebudete mít pocit, že šetření výrazným způsobem zasáhlo do vašeho života. Peníze pochopitelně můžete ušetřit i jinými způsoby než jen změnou každodenních návyků.

Snižte náklady na svoji domácnost

Ušetřit se dá i doma. Když se zamyslíte nad jedním z největších výdajů za domácnost, jistě vás napadne elektřina a plyn. Proto neváhejte a porovnejte svého současného dodavatele s těmi ostatními. Jeho změnou můžete ve výsledku ušetřit nemalé množství finančních prostředků. Když se rozhodnete investovat do nového spotřebiče, volte ten energeticky úspornější. A podobných tipů je samozřejmě více než dost. V domácnosti můžete ušetřit peníze například výměnou klasických žárovek za ty úsporné.

I pravidelné zvyky mohou k šetření výrazným způsobem přispět. Prádlo perte a sušte například v době, kdy máte levnější tarif elektřiny. To samé platí o mytí nádobí. I když v rámci jedné várky prádla to mohou být drobné, v delším časovém horizontu může jít o spoustu peněz. Když například vyměníte plnou napuštěnou vanu za sprchu, uspoříte finance za vodu. A podobným způsobem by šlo jistě pokračovat.

Spořicí účet ING

Nyní už víte, jak ušetřit peníze v domácnosti a v běžném životě, přichází na přetřes další otázka. Kam tyto finance uložit? Jedním ze zajímavých způsobů je spořicí účet ING. Jde o jeden z nejstarších moderních spořicích účtů v České republice, s nímž se na první pohled pojí hned několik kladných vlastností.

  • Neplatíte žádné zbytečné poplatky.
  • Spořicí účet je založen a veden zcela zdarma.
  • Finance máte okamžitě k dispozici.

Už tato malá ochutnávka do jisté míry prozrazuje, že jde o naprosto ideální uložení naspořených peněz. Ty jsou pochopitelně zhodnocovány odpovídajícím úrokem. Díky tomu vám jen tak neleží ladem na běžném bankovním účtu a neztrácejí svoji hodnotu. Právě na spořicí účet ING si můžete odkládat ušetřené finance, které si vyberete kdykoliv, a hlavně je můžete utratit za cokoliv.

Spořicí účet ING, to jsou i mnohé další výhody, k nimž patří například založení online. Ano, dnes už nemusíte chodit na pobočku společnosti a jednoduše si takový účet založíte z domu. Prostřednictvím internetu budete své peníze také pohodlně spravovat a kontrolovat. Výjimkou není ani řada pravidelných akcí. Bonus můžete získat například za nově přivedeného zákazníka a podobně. ING Konto si pak nastavíte k obrazu svému, aby vám vše vyhovovalo do nejmenšího detailu.

Spořicí účet ING však není tím jediným, kam můžete vložit ušetřené peníze. Seznámíme vás ještě s další variantou, jak zhodnotit vlastní peníze na maximum.

ING Podílové fondy

Část ušetřených peněz můžete investovat také do podílových fondů. Velice snadno a rychle můžete investovat do renomovaných společností, a to už od pouhé stokoruny. Když využijete ING Podílové fondy, tak se setkáte s nejnižšími poplatky na trhu, a navíc se vám dostane i bohatého portfolia předkládaných fondů. Stačí si určit délku investice, odpovídající fond a je hotovo. Investovat pochopitelně můžete opakovaně i pravidelně.

Sami se přesvědčte o tom, že peníze ušetřit lze. Když je pevná vůle a ví se jak, jde opravdu cokoliv. Na druhou stranu nyní už víte i to, že finance lze zhodnocovat velice jednoduchým a rychlým způsobem. Pokud si moc nevěříte, vsaďte na spořicí účet ING. Když budete chtít investice povýšit na lepší úroveň, zaměřte se na ING Podílové fondy. Investice navíc nemusí být jednorázové, ale i pravidelné, čímž bude docházet k neustálému nárůstu vašeho majetku. Ten pak můžete využít a investovat opravdu do čehokoliv, ať už to bude bydlení, nové auto, koníčky, rodinná dovolená a podobně.

Obraťte se v tomto směru na zkušeného specialistu, který vám doporučí vhodný způsob spoření i investování.

Udělejte zásadní změnu ve svém životě. Začněte šetřit a ukládat peníze na těch správných místech. Uvidíte, že se to vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.