Správná komunikace se zákazníka je polovina úspěchu

communication

Pokud chcete něco prodávat na internetu, určitě vám nebude stačit jen založený e-shop. Potřebujete ten správný produkt nebo službu, propracované know-how a také zásady správné komunikace se zákazníkem. Ano, málokdo si uvědomuje, že právě vhodná komunikace je jednou z nedílných součástí úspěchu.

Reaguje na dotazy zákazníků

Každý zákazník určitě ocení, když s ním prodejce komunikuje. Proto jim takovou možnost nabídněte. Zároveň se snažte, aby odpovědi na dotazy probíhaly rychle. Vyhnete se tak určitému procentu nespokojených zákazníků. V rámci komunikace se snažte být co možná nejotevřenější a milí.

Základem úspěšné komunikace se zákazníkem je bezpochyby dobrá nálada. A je úplně jedno, jaký komunikační kanál svým zákazníkům nabídnete. Ať už je to telefon, e-mail nebo některá ze současných sociálních sítí. Hodně populární jsou v dnešní době chaty prostřednictvím pluginy v e-shopu.

Kvalita musí převýšit kvantitu

Název tohoto podtitulku je celkem jasně vypovídající. Zaměřte se raději na kvalitní odpovědi, než abyste se snažili odpověď všem, ale hodně stručně a nekvalitně, natož nepravdivě. Pozor si dejte také na to, že zákazník nemusí mít vždycky pravdu, přesto se s ním snažte komunikovat co možná nejochotněji a vše uvádějte na pravou míru.

Komunikace se stálými, ale i potenciálními zákazníky je důležitá pro zpětnou vazbu. Té si vždy ceňte. Díky ní totiž víte, co na svém internetovém obchodu nebo online projektu zlepšovat. Na druhou stranu, pokud to není možné a nemáte na to prostor, nestaňte se otroky svých zákazníků po pracovní době. Tu by měl respektovat každý. I vy totiž potřebujete čas a prostor na jiné věci, odpočinek, vzdělávání a rozvoj businessu. Mějte však na paměti, že kvalitní a vstřícná komunikace je základem úspěchu, o čemž se budete moci přesvědčit během velice krátkého času.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.