Investiční zlato: Je lépe volit zlaté slitky, nebo investiční zlaté mince?

Investiční zlato lze zakoupit v několika formách. Zásadní volbou pro investory je to, zda zvolí zlaté slitky, nebo dají přednost investičním zlatým mincím. Záleží to mimo jiné na tom, kolik peněz hodlají investovat a také co hodlají se zlatem dělat.

Kdy dát přednost zlatým mincím

Pokud se chystáte koupit investiční zlato pouze jako dárek blízké osobě, je pravděpodobné, že jej pořídíte spíše v nižší hodnotě. V tomto případě je lepší volit spíše investiční zlaté mince. Ty jsou jednak dostupnější a mnohdy levnější, jednak ale také působí i reprezentativně, neboť mají určitý tvar, vyražené symboly apod. jako dárek jsou tak ideální.

Kdy upřednostnit zlaté slitky

V případě, že chcete komoditu použít jako prostředek k ochraně svého jmění, volte spíše zlaté slitky a cihly. Ty lze pořídit i ve větších gramážích a může se tak jednat o investice i v řádech desítek či stovek tisíc korun.

Vždy je ale důležité dbát na to, aby vámi pořizované zlaté slitky měli veškeré bezpečnostní prvky. Jde zejména o certifikát, který musí být součástí každého prodávaného slitku. Stejně tak je potřeba, aby byly pořizované zlaté slitky v originálních baleních. Mezi další bezpečnostní prvky pak patří také hologram.

Co zohlednit při koupi investičního zlata

Při výběru investičního zlata si tedy rozmyslete, k jakému účelu jej využijete, zda se bude jednat o čistě investiční komoditu, nebo jen o jakýsi prezent či upomínku.

Zjistěte si samozřejmě i aktuální ceny zlata a najděte si obchod, kde investiční zlato zakoupíte nejvýhodněji. V současné době je v tuzemsku dostatek obchodů, které investiční zlato ve formě slitků i mincí nabízejí.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.