Havarijní pojištění pro firmy je důležité

accident

Pokud má vaše firma auto, které vy či zaměstnanci využíváte, určitě byste neměli podcenit důležitost havarijního pojištění. Nikdy nevíte, co se může stát. Neriskujte zbytečně. Havarijní pojištění dokáže v případě nehody ušetřit mnoho peněz. Povinné ručení je povinné ze zákona, ale mít i jistotu v podobě havarijního pojištění se vždy hodí. Řekneme vám proč.

Rozdíl mezi povinným ručením

Povinné ručení je povinné ze zákona. Havarijní nikoliv. Jeho uzavření je zcela dobrovolné a závisí jen na vás, zda si jej zařídíte. Rozhodně se to však v každé firmě vyplatí. Na rozdíl od povinného ručení, které chrání toho, komu jste způsobili při nehodě škodu, abyste mohli financovat opravy jeho vozu, přináší havarijní pojištění ochranu všeho vozu. Pro firmu je to velice důležité, protože žádná ztráta v rozpočtu není žádoucí a opravování rozbitého či pořizování nového vozu se může v podnikání velice prodražit.

Rozsah služby

Na rozdíl od pojištění například domácnosti či nemovitosti, kde si musíte doplácet mnoho věcí zvlášť, je havarijní pojištění velice komplexní a poskytuje ochranu pro nehody všech druhů při střetu s jiným vozem. V rámci možnosti rozšíření se dá pojistit auto ještě proti vandalismu, odcizení či proti přírodním pohromám a jiným situacím. Samozřejmostí je, že havarijní pojištění lze uzavřít pro nová i stará auta. Velice často k němu můžete získat bonusy, jako je nadstandardní pomoc od asistenční služby.

Cena havarijního pojištění

Základem toho, jakou cenu havarijního pojištění budete platit, je to, jaký rozsah pojištění si zvolíte. Velký vliv má také to, jakou spoluúčast si nastavíte. Nejdražší je samozřejmě nízká spoluúčast, což je 1% až 5%. Chcete-li ušetřit na ceně pojištění, vyjde vám spoluúčast ve výši 10% až 30% znatelně levněji. V případě nehody však budete doplácet hodně ze svého. Záleží jen na vás, jaký poměr výše ceny a rizika zvolíte. Ať už se rozhodnete jakkoliv, vždy se v případě havárie více vyplatí mít uzavřený jakýkoliv tip, než nemít pojištění žádné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.